Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα κοντά στα παιδιά

Τι είναι ο καρουμπαλίατρος; Ποιος είναι ο ρόλος του εξαντλίατρου; Ποιόν γιατρό καλούσε ο Βασιλιάς κάθε φορά που τον έπιανε λόξιγκας; Τι είναι το βραχιολάκι Muac; Έχουν ωραία γεύση τα plumpy nut; Τι θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε μαζί του ένας γιατρός που ταξιδεύει στο Νίγηρα;

Απαντήσεις σε αυτές τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν όλοι οι μικροί μας φίλοι που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες για παιδιά που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Ηράκλειο Κρήτης, από 1-6 Οκτωβρίου 2013.

Πιο αναλυτικά, οι δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους περιλαμβάνουν:

Διαδραστικό παιχνίδι «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα»

Τρίτη-Παρασκευή 1-4/10/2013:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10), οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα παρουσιάσουν το διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» - μια αισιόδοξη ιστορία για τον υποσιτισμό στα Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Τα παιδιά της Δ’, της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν «γιατροί» και να κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στον Νίγηρα για να μάθουν, παίζοντας, πως θεραπεύεται η ασθένεια του υποσιτισμού. Περισσότερα για το παιχνίδι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.msf.gr/playandlearn/.

Αφήγηση παραμυθιού «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι»

Τρίτη-Παρασκευή 1-4/10/2013, Ώρα 18:00 – 19:00: 

Αφήγηση του παραμυθιού «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Αναγνωστήριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46).

Τα παιδιά εξοικειώνονται με το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα από την ιστορία που έγραψε ο αγαπητός μας παραμυθάς και ζωγραφίζουν τους ατρόμητους ιππότες που σπεύδουν να βοηθήσουν τους αδύναμους σώζοντάς τους τη ζωή, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όπου κι αν πιστεύουν, ό,τι χρώμα κι αν έχουν, όπου κι αν ζουν. Για κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2813-409705.

Θεατρικό παιχνίδι, «Στα ίχνη των λευκών ιπποτών»

Τρίτη-Παρασκευή 1-4/10/2013, Ώρα 19:00 – 20:00:

«Στα ίχνη των λευκών ιπποτών», θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Σύλλογο Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» στο Αναγνωστήριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46). Για κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2813-409705.

Εκδηλώσεις για τον πόνο του άλλου

Σάββατο 5/10/2013, Ώρα 11:00 – 16:00:

11:00 – 12:00 «Στα ίχνη των λευκών ιπποτών», θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Σύλλογο Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» στο Αίθριο της Λότζια.

12:00 – 16:00 Διαπολιτισμικά παιχνίδια με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης στο Αίθριο της Λότζια. Παίζουμε με τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια της Kaloumba, μαθαίνοντας την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.

13:00 – 16:00 Graffiti με τους Ευθύμη Μοχιανάκη και Αλέξη Ραπτάκη στην Πλατεία των Λιονταριών– Ζωγραφίζουμε μαζί το πανό της Πόλης Χωρίς Σύνορα. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικό Κανάλι 105,1» επιλέγουν αγαπημένες μουσικές και μεταδίδουν μηνύματα αλληλεγγύης "για τον πόνο του άλλου".

Αφήγηση παραμυθιού «για τον πόνο του άλλου»

Κυριακή 6/10/2013, ‘Ωρα 11:00 – 12:00:

Αφήγηση παραμυθιού «για τον πόνο του άλλου» με την Πελαγία Φέξη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο βιολί. Στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Σε όλες τις εκδηλώσεις για τα παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ώρες των εκδηλώσεων στοhttp://www.msf.gr/cwb/heraklion

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:

Ακολουθήστε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε fb και twitter:
Facebook: http://www.facebook.com/msf.greece
Twitter: http://twitter.com/msfgreece

Πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου