Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Καναδάς: Γειτόνισσα ζητά να γίνει ευθανασία σε παιδί με νοητική στέρηση

Η ανώνυμη επιστολή που ζητά την ευθανασία του 13χρονου
Μια οικογένεια από το Τορόντο του Καναδά έλαβε ανώνυμη επιστολή στην οποία μια γειτόνισσα τους ζητούσε να μετακομίσουν ή να κάνουν ευθανασία στον 13χρονο γιο τους που πάσχει από αυτισμό. Ο γιος της Κάρλας και του Τζιμ Μπέγκλει φαίνεται ότι αποτελούσε τόσο μεγάλη ενόχληση για μια γειτόνισσα, ώστε αποφάσισε να τους στείλει το γράμμα υπογράφοντας ως «μια εξοργισμένη μητέρα».

«Έτρεμα καθώς το διάβαζα», δήλωσε η γιαγιά Μπρέντα Μίλσον στο τοπικό κανάλι CityNews, η οποία φροντίζει το αγόρι τα πρωινά. «Τα λόγια αυτά είναι απαίσια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος θα μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο». Η Μίλσον βρήκε το γράμμα στο γραμματοκιβώτιό της την Παρασκευή το πρωί. Στο μεταξύ η αστυνομία διενεργεί έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

«Δε θα βρεθεί κορίτσι να τον αγαπήσει.»

«Αυτός ο ήχος που κάνει, όταν βρίσκεται έξω, είναι τρομερός!!!», γράφει η άγνωστη γειτόνισσα. Μωρά που κλαίνε, μουσική, ακόμα και σκύλοι που γαβγίζουν είναι οι ήχοι που ακούγονται συνήθως σε μια συνοικία. «Αυτό το πράγμα όχι!».

«Το παιδί αυτό είναι πρόβλημα για όλους. Κανένας δεν πρόκειται να του δώσει μια δουλειά, κανένα κορίτσι δεν πρόκειται να τον αγαπήσει ή να τον παντρευτεί. Ακόμα και εσείς, οι γονείς του, δεν πρόκειται να ζήσετε αιώνια».

Η μητέρα του αγοριού ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες καθώς παρέθετε αποσπάσματα από το γράμμα. Όπως δήλωσε, την αρρωσταίνει όταν κάποιος αναφέρεται στον γιο της με τέτοια λόγια, χωρίς καν να τον γνωρίζει προσωπικά. Ανέφερε ότι πάθηση του νευρικού συστήματος από την οποία πάσχει η ίδια, η σκλήρυνση κατά πλάκας, δεν της επιτρέπει να κάνει βόλτες με τον γιο της έξω από το σπίτι.

Η οικογένεια θέλει να υποβάλλει μήνυση

«Έχετε ένα καθυστερημένο παιδί, φερθείτε του ανάλογα!», γράφει στη συνέχεια η γειτόνισσα. «Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό σε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους. Κάντε σε όλους μας μια χάρη και μετακομίστε, γίνετε καπνός! Θα 'ταν καλύτερα αν ζούσατε σ' ένα τροχόσπιτο στο δάσος με το άγριο ζώο που έχετε για παιδί».

«Πλέον φοβάμαι για την ασφάλεια του γιου μου», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού. Η οικογένεια θέλει να υποβάλλει μήνυση κατά του ατόμου που συνέταξε την επιστολή.

Η φροντίδα ενός παιδιού με νοητική στέρηση συχνά δημιουργεί δυσκολίες στην καθημερινή ζωή μιας οικογένειας, ενώ μεγάλος είναι και ο φόβος της απόρριψης από τον κοινωνικό περίγυρο.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου