Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στα Χανιά

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για τους μικρούς και τους μεγάλους κατοίκους των Χανίων, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) καλωσορίζει το καλοκαίρι. Ψυχαγωγικές βραδιές, καλέσματα για φαγητό συνοδεία μουσικής, ομιλίες για θέματα που απασχολούν την τρίτη ηλικία, θεραπευτική γυμναστική και εργαστήρια παραδοσιακού ψωμιού και πίτας θα περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα των ένδεκα Κέντρων Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του δήμου. Αντίστοιχα, με παραδοσιακούς χορούς, μαθήματα ξένων γλωσσών, βιωματικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων θα περάσουν δημιουργικά αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και Δημιουργικής Απασχόλησης.

Το εφετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, η πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Χρύσα Χαριτάκη-Μακράκη, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τα ΚΑΠΗ εφέτος θα προσφέρουν θεραπευτική γυμναστική, χορωδία, θεατρικές ομάδες και σχολές τρίτης ηλικίας. «Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας με σειρά εκδηλώσεων θα αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτούς που τη δικαιούνται, στα άτομα της τρίτης ηλικίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας οι σχολές αποτελούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που βοηθά στην ενεργοποίηση και την ψυχική ενδυνάμωση.

Παράλληλα, μέσα από τα τρία Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την τέχνη, την τεχνολογία, την πληροφόρηση, τη δημιουργικότητα, την έκφραση και τη γνώση. Ήδη στα ΚΠΔ υλοποιούνται προγράμματα βιωματικής ευαισθητοποίησης σε ομάδες μαθητών, όπως το «ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων», που αφορά στη συναισθηματική αγωγή, το πρόγραμμα «διώξτε το φόβο» με στόχο την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα και το πρόγραμμα για τη βιωματική ευαισθητοποίηση στην αναπηρία με θέμα «από την άγνοια στην κατανόηση».

Όπως ανακοινώθηκε επίσης στη συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια του καλοκαιριού θα υλοποιείται το πρόγραμμα «Αριάδνη», με τίτλο «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». «Ο ΔΟΚΟΙΠΠ μέσα από την κοινωνική του υπηρεσία και τις δομές, τις οποίες εποπτεύει συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με στόχο τη στήριξη, ενίσχυση και ενδυνάμωση του κοινωνικού συνόλου. Οι εργαζόμενοι, εξάλλου, στις κοινωνικές δομές οφείλουμε με ενδιαφέρον να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών» τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Χανίων κυρία Κατερίνα Κουνελάκη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.chania.gr

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου