Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πάτρα: «Senses in the dark» μια βιωματική εμπειρία της τυφλότητας στο Λιθογραφείον

Ένα παιχνίδι αισθήσεων στο σκοτάδι ξεδιπλώνεται στο θέατρο Λιθογραφείον, από 25 έως 29 Απριλίου. Πρόκειται για ένα project που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, και στοχεύει σε μια κοινή εμπειρία βλεπόντων και μη.

Για πέντε βράδια, το Λιθογραφείον θα μετατραπεί σε ένα live music bar όπου, με τεχνητή συσκότιση, θα δημιουργηθούν συνθήκες τυφλότητας, και η πρόσληψη θα γίνεται με όλες τις άλλες αισθήσεις πλην της όρασης. Την ταξιθεσία, την εξυπηρέτηση και την όλη φροντίδα των παρευρισκομένων θα αναλάβουν οι μη βλέποντες συμμετέχοντες στο project, οι οποίοι θα μοιραστούν για λίγο την εμπειρία της τυφλότητας.

Οι τζαζ μουσικές του βλέποντα Σπήλιου Καστάνη και του μη βλέποντα Γιώργου Καρακαϊδούθα φτιάξουν το ηχητικό περιβάλλον της βραδιάς, ενώ οι κατασκευές-μινιατούρες της Έρης Κανατέλια θα εικονοποιήσουν το υλικό περιβάλλον με στόχο τη διέγερση της αφής.

Σε έναν κόσμο φτιαγμένο μόνο για βλέποντες, το «Senses in the dark» φιλοδοξεί να μας ξεβολέψει για λίγο κλείνοντας το μάτι στις προκαταλήψεις. Για πέντε βράδια, βλέποντες και μη γινόμαστε ένα σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο μουσική.

Info:
Από Πέμπτη 25 έως Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 21:00
Τιμή εισιτηρίων: 10€ με ποτό
Προπώληση εισιτηρίων στο θέατρο Λιθογραφείον
Τηλέφωνο πληροφοριών – κρατήσεων: 2610 328394

Συντελεστές:
Σύλληψη-Συντονισμός: Κατερίνα Παππά
Μουσικοί: Σπήλιος Καστάνης (κοντραμπάσο), Γιώργος Καρακαϊδός (κιθάρα, φυσαρμόνικα)
Ειδικές κατασκευές: Έρη Κανατέλια
Τεχνικός: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Ηχογραφήσεις: Δίηχο

Θέατρο Λιθογραφείον
Μαιζώνος 172β, 26222 Πάτρα
τηλ. 2610 328 394

Πηγή: patrasEvents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου