Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση και γνωριμία με τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ και τις περιπέτειές του το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο εμψυχωτής Αναστάσης Παπαδόπουλος σας περιμένει να εξιχνιάσουμε όλοι μαζί τις σκοτεινές υποθέσεις του Κλουζ. Εάν κι εσείς λατρεύετε τα μυστήρια,  ακολουθήστε τα ίχνη του Κλουζ…

Το δρώμενο θα είναι διαδραστικό με ενεργό συμμετοχή των παιδιών  στην ιστορία με διαλόγους, κινήσεις και ήχους,  ώστε ο ήρωας της σειράς να ζωντανέψει μπροστά στα μάτια τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο της σειράς!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 7-11 ΕΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Μια κλασική αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει αστυνομικά μυστήρια. Έχει πουλήσει περισσότερα από 850.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.



Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε διαδραστικό παιχνίδι με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΕ GRAPHIC NOVEL το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι.

Μια συνάντηση των παιδιών με τη συναρπαστική μεταφορά σε graphic novel του έπους του Ομήρου και τους δημιουργούς της  Τάσο Αποστολίδη και Γιώργο Ακοκαλίδη.
Οι δημιουργοί της σειράς συζητούν με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα, τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD,  επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται.  Τέλος, μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες όπως και άλλες εξελίξεις...

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν  ένα από τα έξι βιβλία της σειράς!

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8-12 ΕΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Για πρώτη φορά το διάσημο έπος του Ομήρου παρουσιάζεται ως εικονογραφήγημα συνεχειών σε έξι βιβλία, το καθένα από τα οποία διατηρεί την αυτοτέλειά του, αφού σε κάθε βιβλίο ολοκληρώνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ραψωδιών.
Το εικονογραφήγημα –graphic novel ή comics– είναι το καταλληλότερο αφηγηματικό μέσο που έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει τον πραγματικό κόσμο παράλληλα με τον φανταστικό, ικανοποιώντας ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς στόχους.
Η εικονογραφηγηματική μορφή της Οδύσσειας χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και πέρα από την αυτοτέλειά της, μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα ώστε ο νεαρός αναγνώστης να αναζητήσει αργότερα το πρωτότυπο –ή μια λογοτεχνική μετάφραση– για να απολαύσει και τις δικές τους αρετές.
Τα έξι βιβλία της σειράς:
1. Αναζητώντας τον πατέρα (ραψωδίες α, β, γ, δ)
2. Στο νησί των Φαιάκων (ραψωδίες ε, ζ, η, θ)
3. Από τους Κίκονες στην Κίρκη (ραψωδίες ι, κ)
4. Επιστροφή στην Ιθάκη (ραψωδίες λ, μ, ν)
5. Η αναγνώριση (ραψωδίες ξ, ο, π, ρ, σ)
6. Η εκδίκηση του Οδυσσέα (ραψωδίες τ, υ, φ, χ, ψ, ω)


«Μπορείς να παίξεις με ένα ποίημα; Γνωρίζω και μαθαίνω να αγαπώ την ποίηση»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τη συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου.
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, Σάββατο, 19 Ιανουαρίου και Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2013,
στις 5:30 το απόγευμα στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν με αφορμή την ποίηση του Κωστή Παλαμά, του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Ελύτη.
Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα ποίημα (εκτός απ’ το να το απαγγείλουμε στις σχολικές γιορτές;)
· Να εκφραστούμε μουσικά;
· Να παίξουμε παιχνίδια με λέξεις;
· Να ζωγραφίσουμε μια πελώρια ζωγραφιά;
· Να δοκιμάσουμε έναν θεατρικό αυτοσχεδιασμό;
· Να δούμε τον κόσμο αλλιώς, με ομορφότερα χρώματα;
· Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι μικροί ήρωες αυτού του νέου κόσμου;
· Να ανακαλύψουμε μέσα μας σκέψεις και συναισθήματα πρωτόγνωρα;
· Ή μήπως όλα τα παραπάνω;

Αν η απάντησή σου είναι η τελευταία, τότε έχεις απαντήσει σωστά!!!
Σε περιμένουμε λοιπόν με το σακούλι σου γεμάτο λέξεις, εικόνες και ιδέες,  να δοκιμάσουμε μαζί εκείνες τις σπάνιες συγκινήσεις που μόνο η ποίηση μπορεί να προσφέρει.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)
Συνολικό κόστος συμμετοχής και για τις τρεις συναντήσεις: 15 ευρώ.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις,
να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013.


Πάρτε μια γεύση από τις επόμενες εκδηλώσεις του Ιανουαρίου.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013, στις 6 το απόγευμα
Εκδήλωση με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων της Disney
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ
με την εμψυχώτρια Ελένη Γιαννούση

Με αφορμή τις ιστορίες του Γουίνι με θέμα την αξία της φιλίας, οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν και θα δημιουργήσουν παρέα με το αγαπημένο αρκουδάκι και τους φίλους του.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-6 ΕΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
(έναρξη δηλώσεων: 27 Δεκεμβρίου)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
H σειρά Ιστορίες φιλίας με τον Γουίνι το Αρκουδάκι είναι μια συλλογή από χαριτωμένες ιστορίες που έχουν δημιουργηθεί για να αναδείξουν την έννοια της αληθινής φιλίας. Ο Γουίνι το Αρκουδάκι και η παρέα του μαθαίνουν στα παιδιά πώς να μοιράζονται, πώς να φροντίζουν τους φίλους τους, πώς να συνεργάζονται μαζί τους, πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους όταν τους λείπει ο φίλος τους και το σημαντικότερο πώς να χτίζουν φιλίες που θα κρατήσουν για μια ζωή.

• Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 2310 260085 ή να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού και το θέμα της εκδήλωσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα).


Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr

Νέο ωράριο λειτουργίας
Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-21.00
Σάββατο: 10.00-15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου