Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Comenius Program από το ειδικό σχολείο Κωφών Πάτρας

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις «Πρακτική Χημεία στο σπίτι», το οποίο υλοποιεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Πάτρας, στην πόλη San Salvo της Ιταλίας και συγκεκριμένα στη σχολική μονάδα ΙΙ Circolo Didattico di San Salvo.

Στη συγκεκριμένη επίσκεψη συμμετείχαν από το σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί, Ρέντιτ Μαρία, εκπαιδευτικός μουσικής, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, Παπανικολάου Αγγελική, ψυχολόγος, Κακαβά Ελένη, κοινωνική λειτουργός.

Οι Ιταλοί μαθητές παρουσίασαν γιορτή υποδοχής με παραδοσιακούς χορούς από όλες τις χώρες. Ιδιαίτερη συγκίνηση για την ελληνική ομάδα ήταν η στιγμή που οι Ιταλοί μαθητές χόρεψαν άψογα την «Καραγκούνα.»

Κατά τη διάρκεια του Comenius Meeting παρατηρήσαμε μεθόδους διδασκαλίας, χρήση εποπτικών μέσων, την οργάνωση της τάξης. Συζητήσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση των μαθητών μας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι χώρες μας έχουν κοινά προβλήματα, παρ' ότι στην Ιταλία δεν υπάρχουν ειδικά σχολεία, αλλά τάξεις ένταξης κωφών.

Οι ομάδες των εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του San Salvo σε μία κανονισμένη συνάντηση που είχε οργανώσει το σχολείο υποδοχής. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τη Δήμαρχο του San Salvo και τους συνεργάτες της, για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι αυτά τα προγράμματα αποτελούν ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και μία ευκαιρία για διαφήμιση της πόλης στους ξένους εταίρους, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στα σχολεία τους. Για αυτό το λόγο θα πρέπει ο Δήμος να δημιουργήσει συνθήκες υποδοχής για αυτούς, δράττοντας την ευκαιρία να προβάλλει την πόλη.
Πηγή: pelop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου