Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Υποτροφίες Ιαπωνίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Η Ιαπωνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες επιστήμονες που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στις μεταπτυχιακές σχολές του Πανεπιστημίου Ritsumeikan Asia Pacific (A.P.U.), για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Οι υποτροφίες που προσφέρονται:
1. Διεθνούς Προτεραιότητας Μεταπτυχιακά Προγράμματα (PGP),
2. Κοινά Προγράμματα Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών: Ιαπωνίας/ Παγκόσμιας Τράπεζας (JJ/WBGSP) και
3. Πρόγραμμα Υποτροφιών: Τράπεζας Ασιατικής Ανάπτυξης-Ιαπωνίας (ADB-JSP).

Οι υποτροφίες καλύπτουν:
α) Αεροπορικά εισιτήρια,
β) Δίδακτρα Πανεπιστημίων, 
γ) Έξοδα διαβίωσης των υποτρόφων:
1. για τους υποτρόφους των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Διεθνούς Προτεραιότητας (PGP) 152.000 Ιαπωνικά Γιεν μηνιαίως,
2. για τους υποτρόφους των Κοινών Προγραμμάτων Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών: Ιαπωνίας/ Παγκόσμιας Τράπεζας (JJ/WBGSP) 170.000 Ιαπωνικά Γιεν μηνιαίως και
3. για τους υποτρόφους του Προγράμματος Υποτροφιών: Τράπεζας Ασιατικής Ανάπτυξης-Ιαπωνίας (ADB-JSP) 160.000 Ιαπωνικά Γιεν μηνιαίως. 

Προϋποθέσεις υποψηφίων υποτροφιών:
1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση. 
2. Να χειρίζονται άριστα την Αγγλική Γλώσσα.
3. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μέχρι τριάντα πέντε (35) ετών για: 1. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Προτεραιότητας (PGP), 2. το Πρόγραμμα Υποτροφιών: Τράπεζα Ασιατικής Ανάπτυξης-Ιαπωνίας (ADB-JSP) και μέχρι σαράντα (40) ετών για: 3. τα Κοινά Προγράμματα Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών: Ιαπωνίας/ Παγκόσμιας Τράπεζας (JJ/WBGSP).

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν και να κατεβάσουν την αίτηση ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου A.P.U. ( www.apu.ac.jp/graduate ).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι την ημερομηνία άφιξης της αίτησής τους 5.000 Ιαπωνικά Γιεν ή 62 Δολάρια US, ως συνδρομή για την υποβολή της αίτησης, διαφορετικά δεν θα εξεταστεί η υποψηφιότητά τους.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων: 
1) για υποτροφίες του Ιαπωνικού Υπουργείου Παιδείας (MEXT) η 31η Δεκεμβρίου 2012 για το Πανεπιστήμιο Ritsumeikan Asia Pasific και 
2) η 30η Μαρτίου 2012 για υποτροφίες των κοινών προγραμμάτων υποτροφιών α) Ιαπωνίας / Παγκόσμιας Τράπεζας και β) Ιαπωνίας - Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.

Οι αιτούντες θα πρέπει να ταχυδρομήσουν το νωρίτερο δυνατόν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, για να εξασφαλίσουν την έγκαιρη άφιξη αυτών στο Πανεπιστήμιο APU. Αιτήσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές όταν σταλούν με fax ή ηλεκτρονικά (με e-mail).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα των υποτροφιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά από τους υπεύθυνους (Kazuyuki SUGIMOTO, Victor SUJATMIKO, Saif ALMANNAEI) του Τμήματος Εισαγωγής των Μεταπτυχιακών υποτρόφων, του Πανεπιστημίου Ritsumeikan Asia Pacific (A.P.U.) e-mail: apugrad@apu.ac.jp , www.apu.ac.jp/graduate 
Ritsumeikan Asia Pacific University,
1-1 Jumonjibaru, Beppu-shi,
Oita 874-8577, Japan.
Τηλέφωνο: +81 977 78 1119,
Fax: +81 977 78 1121.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου