Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Pfizer Hellas: Εθελοντική εργασία στο ΚΑΑΠΑΑ Βούλας

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2012

Η Pfizer Hellas, με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της, ανέλαβε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για να δημιουργήσει ένα όμορφο και ταυτόχρονα θεραπευτικό χώρο πρασίνου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) στη Βούλα.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου,εργαζόμενοι της εταιρείας με την πολύτιμη βοήθεια των Γεωπόνων του Κόσμου, που πραγματοποίησαν τη μελέτη του χώρου, διαμόρφωσαν μια έκταση 300 τ.μ., τοποθέτησαν δενδρύλλια και αρωματικά φυτά ελληνικής προέλευσης, διακόσμησαν το χώρο και φύτεψαν ένα μικρό λαχανόκηπο.

Αφιερώνοντας το χρόνο και πάνω απ’ όλα την καλή τους διάθεση, οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas κατάφεραν στο τέλος της ημέρας να παραδώσουν έναν όμορφο, ασφαλή και ευχάριστο χώρο για τα παιδιά και τους εργαζομένους του Κέντρου.

Η Διοικήτρια του Κέντρου, κα Ευαγγελία Χαλβατζά ευχαρίστησε την Pfizer Hellas και τους εργαζομένους για την πολύτιμη βοήθειά τους και την προσωπική τους εργασία. «Πρωτοβουλίες όπως αυτή των εργαζομένων της Pfizer Hellas, αποδεικνύουν ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, η ανθρώπινη αλληλεγγύη δεν έχει εκλείψει. Στο δύσκολο έργο της ανατροφής και εκπαίδευσης των 162 παιδιών του Κ.Α.Α.Π.Α.Α, κάθε χέρι βοηθείας μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε».

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Erik Nordkamp, δήλωσε σχετικά: «Δώσαμε σήμερα ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Για άλλη μια φορά, μέσα από την εθελοντική μας εργασία, επιβεβαιώσαμε ότι η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την αποστολή, αλλά και με την κουλτούρα της Pfizer Hellas. Στόχος μας είναι η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια, με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βασίζονται στη συμμετοχή των εργαζομένων».

Στη Pfizer Hellas, η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνδέεται άρρηκτα με το όραμα της εταιρείας, που είναι η συμβολή σε έναν υγιέστερο κόσμο. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δίνοντας έμφαση στους άξονες της πρόληψης, της ενημέρωσης και της στήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν σημαντικά και οι εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν εθελοντικές δράσεις, όπως η ενέργεια στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής και ενέργειες που έχουν υλοποιήσει στο παρελθόν για τη διαμόρφωση χώρου στον Ξενώνα της Φλόγας και την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου».

Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (Κ.Α.Α.Π.Α.Α)

Το Κέντρο Αποθεραπείας, Αποκατάσταση Παιδιών με Αναπηρία Αττικής, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα με στόχο την προστασία, αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1914, αρχικά ως ΠΙΚΠΑ, για τη φροντίδα θυμάτων πολέμου ενώ αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για τη φροντίδα και προστασία του παιδιού. Σήμερα, προστατεύει συνολικά 162 παιδιά σε κτιριακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ) και Σκαραμαγκά (πρώην ΘΧΠΠ Αθήνας) καθώς και στις δομές αποϊδρυματισμού σε Ελληνικό, Καλλιθέα, Πατησίων και Βύρωνα.

Το Κ.Α.Α.Π.Α.Α παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες ενώ τα προγράμματά του, που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, τους προσφέρουν αποκατάσταση (εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία,ψυχολογική στήριξη, ειδική διαπαιδαγώγηση, αθλητικά προγράμματα), κοινωνικοποίηση και κοινωνική ένταξη (ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις).

Επίσης, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, λειτουργεί ειδικό νηπιαγωγείο και σχολείο ενώ υλοποιούνται και προγράμματα αναδοχής και υιοθεσίας. Επιπλέον, κατά τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνται θαλάσσια μπάνια με ειδικό σύστημα πρόσβασης στην παραλία.

Διεύθυνση: Λ. Καραμανλή 2, Τ.Κ.16673
Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 210-8990376, Fax:210-8958512, email: pikpavoulas@hotmail.com

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο™Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων και εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, καθώς και προϊόντα διατροφής και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr
 
Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου