Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμαριάς

Ημιμαραθώνιο δρόμο 21χ.λ.μ. κατά μήκος του παραλιακού μετώπου - Αγώνα δρόμου (Λαϊκό δρόμο) σε δημόσια οδό 5.000 μ. και Αγώνα δρόμου 1.000 μ. δημοτικών σχολείων, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς (Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας) και η Σ.Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό του Δήμου Καλαμαριάς που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος και σκοπός του είναι να διαδοθεί το πνεύμα του μαραθωνίου στις γειτονιές μας και στόχος του να αναδειχθεί η αξία του παραλιακού μετώπου για την κοινωνία της Καλαμαριάς, συγχρόνως με την αξία του μαζικού αθλητισμού.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμαριάς θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί από το Δημαρχείο Καλαμαριάς (Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού), που ορίστηκε και ως σημείο τερματισμού. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν όσοι πάρουν μέρος στον αγώνα είναι: Μητροπολίτου Χρυσάνθου, Χηλής, Παπάγου, Θ. Σοφούλη (Κυβερνείο), Ν. Πλαστήρα, Θέτιδος (Ρέμβη), Κανάρη, Τήνου, Πολυβίου, Ησιόδου, Γυμναστήριο Μίκρας, προέκταση Πόντου, Ικάρων, Δημοκρίτου, Πανδώρας, Στράτου, , Μουσχουντή, Κακουλίδη, Γυμναστήριο Μίκρας, Χανίων, Κουντουριώτου, Ατλαντίδος, Ν.Πλαστήρα, Χηλής (στο ύψος της Μητροπολίτου Χρυσάνθου αναστροφή). Προκειμένου να καλυφθούν τα 21 χ.λ.μ. του Ημιμαραθωνίου, η διαδρομή θα επαναληφθεί άλλη μια φορά.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, με πρώτο εκείνον που θα τοποθετηθεί στο 2,5 χ.λ.μ. Εμφιαλωμένο νερό θα μοιράζεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5 χ.λ.μ. Επιπλέον θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στους σταθμούς των 5 χ.λ.μ. - 10 χ.λ.μ. - 15 χ.λ.μ. και τερματισμού.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλ.μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, στον Αγώνα δρόμου των 5000μ. οι γεννημένοι μέχρι και το 1994 και οι μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου γεννημένοι από το 1995 - 2000 και στον Αγώνα δρόμου των 1000μ. οι μαθητές που γεννήθηκαν από το 2001 και μετά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής και Τριπόλεως τηλ.2310-440540), στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Τριπόλεως και Σουρμένων τηλ. 2130-410956), στο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης. Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ.2310-211770), στον ιστότοπο του Δήμου Καλαμαριάς www.kalamaria.gr και με αποστολή έντυπης δήλωσης στα φαξ 2310 440540 - 410956 - 442830 - 211799.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εθελοντές πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έγκαιρα στο Δήμο καθώς τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ καλούνται στο Θεατράκι της οδού Χηλής να συγκεντρωθούν προκειμένου να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και κατά την ημέρα διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου.

Η ενεργοποίηση πάντως των ολοένα και περισσότερων πολιτών του Δήμου και όχι μόνο , με την συμμετοχή τους, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στους τομείς δράσεις για μια άρτια και επιτυχή διοργάνωση .

Σημαντική βοήθεια στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων αναμένεται να προσφέρουν οι εθελοντές που μετά την επιλογή τους θα προμηθευτούν από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου τη στολή του εθελοντή (καπελάκι μπλουζάκι σφυρίχτρα) με την οποία θα εμφανίζονται κατά την απασχόληση τους στη διοργάνωση, ενώ θα παραλάβουν και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Τον αγώνα θα παρακολουθούν σε όλη την διάρκεια του εθελοντές διασώστες, ειδικευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ η χρονομέτρηση θα γίνεται με χρονόμετρα χειρός και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου