Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Φτιάξτε το δικό σας λαβύρινθο (απο 5 ετών)

Με τα πιο απλά υλικά, φτιάξτε μαζί με το παιδί σας (από 5 ετών) ένα λαβύρινθο!

Θα χρειαστείτε:
Ένα άδειο χαρτονένιο κουτί απο κορνφλέικς
Χαρτοταινία (σε χρωματοπωλεία ή βιβλιοπωλεία)
Άσπρη κόλλα (κρυσταλλιζέ, σε χρωματοπωλεία ή βιβλιωπωλεία)
Λίγο αλουμινόχαρτο
Κοπίδι & ψαλίδι.

Κλείστε καλά με χαρτοταινία το κουτί έτσι ώστε να είναι κλειστό όπως όταν το αγοράσατε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κόψετε με το κοπίδι μία "τρύπα" στην πάνω πλευρά όπως βλέπετε στην εικόνα.
Αυτή είναι η βάση του λαβύρινθου.


Κόψτε λουρίδες (πάχος περίπου δύο δάχτυλα) όσο το δυνατόν ίσιες από το κομμάτι που αφαιρέσατε από το κουτί - μετά κόψτε τις σε παραλληλόγραμμα.
Με αυτά τα κομμάτια, θα "χτίσετε" τους τοίχους του λαβύρινθου.
Δείξτε στο παιδί σας πρίν ένα λαβύρινθο ζωγραφισμένο σε χαρτί, έτσι ώστε να δεί με ποιον τρόπο φτιάχνεται.
Τοποθετήστε κόλλα με ξυλαράκι ή Q-tip στα σημεία που θέλετε να κολλήσουν τα τοιχάκια και κολλήστε τα κάθετα. Δώστε στο παιδί σας κομμάτια χαρτοταινίας για να τα στερεώσει και να μήν πέσουν. Αφήστε τα να στεγνώσουν μία μέρα πρίν χρησιμοποιήσετε τον λαβύρινθο.


Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και δώστε το στο παιδί σας να το τσαλακώσει όσο μπορεί καλύτερα για να σχηματιστεί μία μπαλίτσα.
Με ένα μολύβι, στυλό ή ψαλίδι σχηματίστε στο σημείο που θέλετε να οδηγηθεί η μπαλίτσα, ένα βαθούλωμα ή τρύπα. Εκεί μπορεί να είναι ο θρόνος ή κάποιο άλλο μέρος που θα διαλέξετε με το παιδί σας. Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε ή να βάψετε τον λαβύρινθό σας, με χρώματα ή κόλλα. (π.χ. για να γίνει σαν το παλάτι/ανάκτορο της Κνωσσού)

Διαβάστε με το παιδί σας για τον Μινώταυρο και τον μίτο τις Αριάδνης!

Πηγή: parents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου