Τρίτη 10 Μαΐου 2011

50 παιδιά έκαναν σπίτι τους το Μουσείο

Εξοπλισμένα με υπνόσακους, οδοντόβουρτσες και την καλύτερη διάθεσή τους, 50 πιτσιρίκια πέρασαν όλο το βράδυ τους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας ως επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς τον... κρυμμένο θησαυρό ανάμεσα στα εκθέματα. Η μοναδική νυχτερινή εμπειρία ονομάστηκε «sleepover» και διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 40 παιδάκια, ηλικίας 6 - 12 χρόνων, όμως τελικά συμμετείχαν 50 και αρκετά έμειναν εκτός.

Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά στους υπαλλήλους του μουσείου, ενώ τη φύλαξή τους ανέλαβαν και βρεφονηπιοκόμοι των παιδικών σταθμών του δήμου. Μουσειοπαιδαγωγοί ανέλαβαν να μεταφέρουν τους λιλιπούτειους προσκεκλημένους στην ατμόσφαιρα της βυζαντινής εποχής, ενώ η ομάδα παιχνιδιών Gamecraft οδήγησε τα μεγαλύτερα παιδιά σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ρόλων για την ανεύρεση του «Χρυσού Χρυσόβουλου». Με φακούς και χωρίς ίχνος φόβου, ως άλλοι Χάρισον Φορντ -έκαστος-, ανακάλυψαν τους χαμένους θησαυρούς του μουσείου.

Οι λιγότερο τολμηροί αρκέστηκαν στο να φτιάξουν το δικό τους βιβλίο με θέμα το Βυζάντιο, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των βιβλιοδετριών Κ. Κόντη και Α. Κούκητου.

Στη συνέχεια όλοι μαζί, αγόρια και κορίτσια, παρακολούθησαν το δραματοποιημένο έργο «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» στο θεατρικό σκηνικό που έστησε το θέατρο «Δρομολόγιο».

«Η επιτυχία του προγράμματος ήταν ανέλπιστη», δήλωσε στο «Εθνος» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Πέγκας, προαναγγέλλοντας ότι η επόμενη διανυκτέρευση θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου