Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πρότυπος σταθμός για 100 και πλέον νήπια

Στέγη για 100 και πλέον νήπια που κινδύνευσαν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, λόγω των αυξημένων αιτήσεων από γονείς για παιδικό σταθμό, εξασφάλισε ο δήμος Καλαμαριάς. Με τη γενναιόδωρη δωρεά του ζεύγους Αναστάσιου και Ιουλίας Μπίλλη δημιουργήθηκε στην περιοχή ένας υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός, πλήρως εξοπλισμένος με παιδαγωγικό υλικό ειδικών προδιαγραφών, πραγματικό στολίδι για την περιοχή του Βότση.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση, οι αιτήσεις προς τους επτά δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καλαμαριάς αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Το νέο κτίριο φιλοξενεί περισσότερα από 100 παιδιά, τα οποία μέχρι πέρυσι χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις του παλιού “Αριστοτέλη”.
Η “Μπίλλειος Στέγη” βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαλκηδόνος και Λευκωσίας, έχει τρεις ορόφους και χτίστηκε σε οικόπεδο του δήμου Καλαμαριάς με χρήματα που διέθεσε το ζεύγος Μπίλλη. Ο σταθμός δέχεται τα παιδιά από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα τις καθημερινές, βοηθώντας τους εργαζόμενους γονείς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, ο νέος παιδικός σταθμός είναι από τα σημαντικότερα έργα στην Καλαμαριά, που έδωσε τη δυνατότητα φιλοξενίας ακόμη περισσότερων παιδιών. “Δέσμευσή μας είναι σε δύο χρόνια από σήμερα κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Καλαμαριά να έχει μια διασφαλισμένη θέση σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς της Καλαμαριάς”, υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Τόσο το καλαίσθητο κτίριο και οι λειτουργικοί και απόλυτα ασφαλείς, υψηλής αισθητικής, χώροι του όσο και οι σύγχρονες υποδομές και οι εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει δημιουργούν έναν ιδιαίτερα όμορφο χώρο, μέσα στον οποίο τα νήπια θα δραστηριοποιούνται ενεργά.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αυλή του παιδικού σταθμού, όπου τοποθετήθηκαν παιχνίδια ειδικών προδιαγραφών και δάπεδο ασφαλείας, δημιουργώντας μια μικρή ονειρούπολη για τα παιδιά.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου