Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κατερίνη: Τρήμερο σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακής κούκλας

Βαμβακερά υφάσματα από παλιά σεντόνια ή ξεχασμένες μπλούζες, ένα ψαλίδι, μερικές βελόνες ραψίματος, διάφορα χρώματα κλωστής και ένα ρολό γυψογάζας είναι ορισμένα από τα υλικά που απαιτούνται για να «γεννηθεί» μια χειροποίητη κούκλα.

Στο τριήμερο σεμινάριο που διοργανώνει ο δήμος Δίου - Ολύμπου, του νομού Πιερίας, στις 19-21 Νοεμβρίου, πρόκειται να κατασκευαστούν τέτοιες παραδοσιακές κούκλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Ομιλο Λιτοχώρου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η συμμετοχή των πολιτών μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και αφορά κυρίως γυναίκες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και εκπαιδευτικούς που θέλουν να «μυηθούν» στην τέχνη της κατασκευής παραδοσιακής κούκλας.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοιο σεμινάριο στην περιοχή και γίνεται σε συνεργασία με το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας που έχει τμήμα κατασκευής παραδοσιακής κούκλας. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να φτιάξουν κούκλες τις οποίες θα παρουσιάσουμε στο κοινό», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δίου - Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη.

«Η παράδοση είναι πολύ σημαντική και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό που λάβαμε από τους μεγαλύτερους και να το αναπτύξουμε σε μία σύγχρονη εποχή. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα πραγματοποιήσουμε ανάλογα σεμινάρια, αφού βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση», κατέληξε η κ.Τσιμήτρη.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου