Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τα μωρά σε μάρσιπο που κοιτούν προς τον κόσμο υποφέρουν

Στον χώρο της χαίρει παγκόσμιας καταξίωσης και αναγνώρισης και τα όσα λέει γίνονται κανόνας για πολλούς γονείς.

Για μία ακόμα φορά, η Αυστραλή ειδικός του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Σύδνεϋ στην υγεία και το μεγάλωμα των παιδιών, Κάθριν Φάουλερ έρχεται να ταράξει τα νερά με τις θέσεις της.

Σύμφωνα με την Φάουλερ, οι μητέρες που μεταφέρουν τα μωρά τους σε μάρσιπο με το πρόσωπό τους να κοιτά προς τον κόσμο, δείχνουν σκληρότητα και εγωιστική συμπεριφορά.

Το ίδιο, υποστηρίζει η καθηγήτρια-ειδικός Φάουλερ, ισχύει και για όσες μητέρες τοποθετούν τα μωρά τους σε καρότσια, έτσι που να μην βλέπουν τις ίδιες αλλά τον περιβάλλοντα χώρο και τους ανθρώπους γύρω τους.

Όλα αυτά διότι, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται η Αυστραλή ειδικός, για τα μωρά τα πολλαπλά ερεθίσματα είναι στρεσογόνος αιτία που μπορεί να οδηγήσει τα βρέφη σε σύγχυση και ψυχοτραυματικές εμπειρίες.

«Φανταστείτε πώς θα νιώθατε εσείς», εξηγούσε στην Daily Mail η Φάουλερ, «αν ήσασταν δεμένοι στο στήθος κάποιου με τα πόδια σας να κρέμονται στον αέρα και να ‘παραδέρνετε’ στο χάος ενός εμπορικού κέντρου ανεξέλεγκτα. Το να μη λαμβάνουμε υπόψιν μας την πλευρά του παιδιού μας είναι, αν μη τι άλλο, σκληρή αντιμετώπιση».

Τα σχόλια της ειδικού δεν αφορούν μόνον σε βρέφη, αλλά και σε παιδιά ηλικίας έως και ενός έτους.

Στον αντίποδα των λεγομένων της Φάουλερ βρίσκεται η μαία και συγγραφέας του βιβλίου «Αγάπη για το μωρό», Ρόμπιν Μπάρκερ η οποία υποστηρίζει ότι εάν τα μωρά δέχονται αγάπη, τότε όπως και να τοποθετηθούν σε μάρσιπο ή στο καρότσι και προς όποια κατεύθυνση και αν κοιτούν θα αισθάνονται καλά και δεν θα αναπτύξουν ψυχικές διαταραχές.

«Οι γονείς έχουν ήδη αρκετά ζητήματα σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών τους να τους απασχολούν για να βάλουν ένα ακόμα στο μυαλό τους».

Όπως και είναι τα πράγματα, οι απόψεις της Φάουλερ ίσως και να έχουν βάση μια και αποδεικνύονται από σχετική έρευνα του 2008 η οποία κατέδειξε πως τα μωρά που δεν μπορούν να δουν τους γονείς τους όταν μεταφέρονται με μάρσιπο, υποφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου