Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αγάπιος και Ευτυχία, μια δραματική ιστορία

Παγκόσμια μαθητική πρωτοτυπία! Ενα βιβλίο για τη δραματική ιστορία δύο πελαργών που έγραψαν οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και θα παρουσιαστεί στη Φινλανδία.

Η Παγκόσμια Οργάνωση ΕΝΟ (Εταιρεία Προστασίας της Αγριας Ζωής και του Περιβάλλοντος) ζήτησε από το σχολείο τη μετάφραση του βιβλίου, ενώ προσκάλεσε εκπρόσωπο του σχολείου να παρευρεθεί τον Σεπτέμβριο στο παγκόσμιο συνέδριο της οργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι, προκειμένου να γίνει η παρουσίασή του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το βιβλίο με τίτλο «Αγάπιος Love Ευτυχία» έχει πρωταγωνιστές δύο πελαργούς, τον Αγάπιο και την Ευτυχία, που ζούσαν στη φωλιά που είχαν φτιάξει στην κολόνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου. Η απροσδόκητη ανάφλεξη της φωλιάς όμως μέσα στην οποία ζούσε το ζευγάρι των πελαργών και τα τρία μωρά του στενοχώρησε και προβλημάτισε τους είκοσι τρεις μικρούς συγγραφείς, οι οποίοι κατέγραψαν το περιστατικό.

Οπως είπε μιλώντας στην «Espresso» ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Ντάκος, «η φωλιά τυλίχτηκε στις φλόγες, προφανώς από βραχυκύκλωμα. Τα παιδιά έγιναν μάρτυρες της δραματικής ιστορίας των πελαργών, αλλά και της μητρικής θυσίας αφού η μάνα δεν απομακρυνόταν από τη φωλιά μέχρι να σιγουρευτεί ότι τα παιδιά της θα γλίτωναν. Οταν μετέβη στο σημείο η Πυροσβεστική, άρχισε να ρίχνει νερό, αλλά κάποια στιγμή η φωλιά έπεσε στο έδαφος.

Τα πουλάκια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για περίθαλψη και όταν επέστρεψαν τον Μάρτιο, οι μαθητές τα υποδέχτηκαν με αγάπη. Η πραγματική ιστορία των πουλιών ενεργοποίησε τη φαντασία, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, δίνοντάς τους το ερέθισμα να αρχίσουν να γράφουν την ιστορία τους» τόνισε ο κ. Ντάκος και σημείωσε ότι το βιββλίο ήταν η προσπάθεια ενός έτους.

«Το γεγονός ότι η παγκόσμια οργάνωση Εταιρεία Προστασίας της Αγριας Ζωής και του Περιβάλλοντος μας ζήτησε τη μετάφραση του βιβλίου μάς χαροποίησε. Η παρουσίαση του βιβλίου στο εξωτερικό αποτελεί δικαίωση των κόπων των μαθητών και των δασκάλων» τόνισε ο κ. Ντάκος που πρόσθεσε ότι το «Αγάπιος Love Ευτυχία» είναι το δεύτερο βιβλίο που γράφουν οι μαθητές του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου. Το πρώτο, με τίτλο «Σε κοιτώ στα μάτια», ήταν εμπνευσμένο από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 σε Αχαΐα και Ηλεία.

Πηγή: Espressonews.gr via madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου