Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σήμα κινδύνου για τις σχολικές εκδρομές

Σωρεία παραβάσεων στην υλοποίηση των σχολικών εκδρομών καταγγέλλουν τα μέλη του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Βορείου Ελλάδος «Λευκός Πύργος». Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον «Α» ο πρόεδρος του σωματείου, Περικλής Χειμωνίδης, παρά τη σαφή νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη μετακίνηση των μαθητών με τουριστικά λεωφορεία μετά τις 10 το βράδυ, «οι περισσότεροι οδηγοί εξαναγκάζονται να μεταφέρουν τους μαθητές σε κέντρα διασκέδασης μέχρι τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να μένουν για ώρες στο τιμόνι θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών».
20 ώρες στο τιμόνι
Παρά τις συνεχείς επιστολές των μελών του σωματείου προς το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Χειμωνίδη, μέχρι και σήμερα όσα σχολεία βρίσκονται για εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα δεν τηρούν τη νομοθεσία. «Υπό κανονικές συνθήκες το ωράριο εργασίας δε θα έπρεπε να υπερβαίνει τις οκτώ ώρες ημερησίως με ενδιάμεσες στάσεις, αλλά φτάσαμε στο σημείο να έχουμε οδηγούς που μένουν στο τιμόνι πάνω από 20 ώρες», κατήγγειλε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι οδηγοί δέχτηκαν πιέσεις και απειλές από τους εργοδότες τους, προκειμένου να υπερβούν το ωράριο εργασίας τους. «Σε περίπτωση, λοιπόν, που συμβεί κάποιο ατύχημα, θα την πληρώσει ο οδηγός, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι τελευταίος που θα φταίει», κατέληξε ο κ. Χειμωνίδης ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου