Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τη Fair Trade Hellas

Η Fair Trade Hellas φέτος θα ασχοληθεί με το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης. Το υλικό και οι δραστηριότητες που σας προτείνουνε εξετάζουν το θέμα αυτό τόσο από την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατούνται κατά τον κύκλο ζωής κάποιων πολύ αγαπημένων μας καταναλωτικών προϊόντων όσο και από την πλευρά των συνεπειών στο περιβάλλον. Έχουμε επιλέξει για εσάς ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και νόστιμο θέμα, που πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και το ενδιαφέρον των παιδιών: τη σοκολάτα! Για την παραγωγή αυτού του τόσο αθώου αγαπημένου μας γλυκού δυστυχώς σε πολλές κακαοφυτείες στην Αφρική εργάζονται ανήλικα παιδιά σε πολύ άσχημες συνθήκες. Παράλληλα, η παραγωγή της οδηγεί στην αποψίλωση πολλών παρθένων δασών.
Εμείς έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ιστορία της σοκολάτας μέσα από εικόνες», που μπορούμε να κάνουμε στο χώρο του σχολείου σας.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μπορούμε να κάνουμε και μια πιο σύντομη εκδοχή του (μία διδακτική ώρα).

Επίσης, έχουμε ετοιμάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με τίτλο «Μια δίκαιη σοκολατογραφία», που μπορείτε να δουλέψετε εσείς στην τάξη σας. Η δραστηριότητα αυτή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν έρευνα για τη σοκολάτα αλλά και για κάποια κινήματα της τέχνης, να δουλέψουν σε ομάδες, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να μάθουν για το δίκαιο εμπόριο και την υπεύθυνη κατανάλωση, μέσα από μια καλλιτεχνική και ευχάριστη διαδικασία που θα συντονίσετε εσείς. Η δραστηριότητα αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη από την ιστοσελίδα μας. Μπορούμε όμως να σας τη στείλουμε και σε μορφή pdf μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είμαστε λοιπόν στη διάθεση σας για να σας επισκεφτούμε με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 2103614070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση volunteers@fairtrade.gr

Πηγή: newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου