Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Φυσικά...Μαγικά Νο3

Η ομάδα Physics Partizani σας προσκαλεί στην τρίτη εκδήλωση της ομάδας «Φυσικά …Μαγικά 3!». Η ομάδα αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ. Σκοπός της ομάδας είναι να προσελκύσει στο συναρπαστικό χώρο των Φυσικών Επιστημών όσους και όσες θεωρούν ότι η Φυσική απευθύνεται μόνο σε λίγα άτομα ή ότι είναι δύσκολη και απωθητική. Έτσι, με όπλα τους υλικά καθημερινής χρήσης, τη φαντασία και την αγάπη τους για τη φυσική, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας Μάιος 2010 διάφορα αλληλεπιδραστικά πειράματα, που υπόσχονται, μεταξύ άλλων, να ξαφνιάσουν, να προβληματίσουν, να μαγέψουν…

• Περπατήστε πάνω στην επιφάνεια ενός υγρού! 
• Δείτε αντικείμενα να εξαφανίζονται και να εμφανίζονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας .
• Εκτοξεύστε πυραύλους χρησιμοποιώντας αέρα ή μαγειρική σόδα και ξύδι από τη σαλάτα σας. 
• Λειτουργήστε το ρολόι σας με τον ιδρώτα σας!
• Δημιουργήστε γιγάντια δακτυλίδια καπνού και προσπαθήστε να λύσετε το γρίφο που δεν μπόρεσε να λύσει ο διάσημος νομπελίστας φυσικός Ρίτσαρντ Φάινμαν.

Μαγικά; Ίσως! Σίγουρα όμως Φυσικά… Και επιπλέον, αλληλεπιδραστικά


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, εντάσσεται στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2010 στο ΑΠΘ και πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλά σχολεία (από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης), μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και επισκέπτες/τριες. Και η φετινή εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους και όλες, είναι δωρεάν και δεν απαιτεί κανενός είδους κράτηση. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Πριμεράκης, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης, Υπ. Διδάκτορας ΠΤΔΕ: 6932934367
Θοδωρής Πιερράτος, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης, Υπ. Διδάκτορας Τμ. Φυσικής: 6973311537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου