Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

1η Πανελλήνια Διημερίδα Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας

Αγαπητοί μας φίλες και φίλοι,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας με ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική ψυχική αγαλλίαση, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Πανελλήνιο Ονοματολογική Διημερίδα που οργανώνει η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28) στην περίλαμπρη Ανατολική Αίθουσα.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τις εξής ημέρες: την 11η Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και την 12η Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή του 2010 (έναρξη 9.00΄π.μ., λήξη 8.00΄ μ.μ. για τις αντίστοιχες δύο ημέρες). Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή Διημερίδα προγραμματίζεται για να τιμήσει την μνήμη του Πατέρα της Νεοελληνικής Γλωσσολογίας, αειμνήστου Γεωργίου Ν. Χατζιδάκι (1848-1941) Ακαδημαϊκού, Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και Ιδρυτού του Ιστορικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών, με κύριο θέμα του Συνεδρίου: «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ».

Η Διημερίδα εκτός από την εισήγηση για το έργο και την προσωπικότητα του Γεωργίου Ν. Χατζιδάκι, θα περιλαμβάνει δεκάδες πρωτότυπες Γλωσσολογικές – Ονοματολογικές ανακοινώσεις (Τοπωνυμικές και Ανθρωπωνυμικές), που σχετίζονται με την θεματική ενότητα της Διημερίδος για «Το όνομα εις την ελληνικήν γραμματείαν και τέχνην διά μέσου των αιώνων». Τις αξιόλογες αυτές ανακοινώσεις θα τις παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο Συνέδριο διαπρεπείς ερευνητές των Κέντρων Ερεύνης της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λοιπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων καθώς και ομιλητές διαφόρων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, όπως λ.χ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Μουσείου Μπενάκη ενώ θα υπάρχει και διεθνής συμμετοχή.

Η Ακαδημία Αθηνών η οποία περιβάλλει με στοργή την Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία εμερίμνησε για την ομαλή διεξαγωγή της τόσο ενδιαφέρουσας αυτής Διημερίδας, ώστε την έθεσε υπό την Αιγίδα της, ενώ ταυτοχρόνως με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, παραχώρησε τη χρήση της περικαλλούς Ανατολικής Αιθούσης του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), του ωραιότερου Νεοκλασσικού Κτηρίου σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για την ομαλή διεξαγωγή της Διημερίδας αυτής.

Με διακεκριμένη τιμή

Ο Πρόεδρος: Dr. Χρ. Θ. Οικονομόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας: Ξενοφών Τζαβάρας

Πηγή: Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία

2 σχόλια:

  1. To πρόγραμμα της διημερίδας έχει ήδη αναρτηθεί στο ιστολόγιο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας (http://onomatology.blogspot.com).

    Τζαβάρας Ξενοφών
    Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το link σας έχει ήδη αναρτηθεί στο ιστολόγιό μας στο οποίο έχει αναρτηθεί και το πρόγραμμα της εν λόγω διημερίδας.

    Τζαβάρας Ξενοφών
    Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή