Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πανελλήνιο συνέδριο: "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω"

Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης με διεθνή συμμετοχή και θέμα: 

«ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ» 

ΑΘΗΝΑ, 7 - 8 - 9 ΜΑΪΟΥ 2010 
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
Παρασκευή, 07/05/2010, ώρα 18:00 – Σάββατο, 08/05/2010, ώρα 8:30-22:00 & Κυριακή, 09/05/2010, ώρα 09:00-18:00 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ: 

1. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: 
Μαθαίνω πώς να μαθαίνω: Για όλες τις δραστηριότητες του Νηπιαγωγείου σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά και τις δημιουργικές παρεμβάσεις των διδασκόντων στην ψυχοπαιδαγωγικό-διδακτική και εφαρμοσμένη διάσταση της αγωγής και της μάθησης. 
2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 
Μαθαίνω πώς να μαθαίνω: Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου και για όλα τα γνωστικά αντικείμενα - συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Αγωγής και των ειδικοτήτων – σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα και τις δημιουργικές παρεμβάσεις των διδασκόντων στη θεωρία και στην πράξη. 
3. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 
Μαθαίνω πώς να μαθαίνω: Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Γυμνασίου-Λυκείου -συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Αγωγής και των ειδικοτήτων - στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων και των δημιουργικών παρεμβάσεων των διδασκόντων. 
4. ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 
Μαθαίνω πώς να μαθαίνω: Για όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα - Σχολές που εκπαιδεύουν φοιτητές για τις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι εισηγήσεις να εμπίπτουν άμεσα στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκουν στους φοιτητές τους, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών και τις δικές τους καινοτόμες παρεμβάσεις. 

Η Πανηγυρική Συνεδρίαση του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 07/05/2010 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και ώρα 18:00. 

Το Συνέδριο θα συνεχιστεί με πρωτότυπες εισηγήσεις στο πλαίσιο της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης το Σάββατο, 08/05/2010, ώρα 8:30-22:00 και την Κυριακή, 09/05/2010, ώρα 9:00-18:00. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να αποστείλουν έως 10 Ιανουαρίου 2010, εκτυπωμένη την περίληψη της εισήγησής τους από 1 - 3 σελίδες Α4 (Times New Roman Greek, γραμματοσειρά 12, μονό διάστιχο) συμπεριλαμβανομένης και της βιβλιογραφίας, σύμφωνα με το σύστημα ΑΡΑ, σε τρία αντίτυπα και σε CD με απλή ταχυδρομική επιστολή ή με ταχυμεταφορική εταιρεία (courrier) στη διεύθυνση 
Μαρασλή 35, ΤΚ: 10676. 
Επίσης, η περίληψη της εισήγησης να αποσταλεί και ηλεκτρονικά στοmichkap@otenet.gr . 

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν μαζί με την περίληψη της εισήγησής τους και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, φορέα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail, καθώς και ηλεκτρονικά μέσα που θα χρειαστούν για την παρουσίαση της εισήγησής τους ). 

Τα κείμενα θα κριθούν από Επιστημονική Επιτροπή Κριτών, γι' αυτό απαραίτητο είναι να τηρηθεί η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Εισηγήσεις που δεν πληρούν τις αναγραφόμενες προδιαγραφές δε θα γίνονται δεκτές. Οι εισηγητές που θα έχουν καταθέσει πλήρη στοιχεία, κυρίως e- mail, θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά εγκαίρως. 
Οι εισηγητές και οι σύνεδροι θα γνωρίζουν εγκαίρως το χώρο και τον χρόνο των ανακοινώσεών τους, εφ´ όσον επισκεφθούν την ηλεκτρονική μας διεύθυνσηwww.elliepek.gr στην οποία θα αναρτώνται όλες οι σχετικές με το συνέδριο ανακοινώσεις. Άλλη μορφή ενημέρωσης δε θα υπάρξει. 
Σας ενημερώνουμε ότι: 
- σε κάθε ανακοίνωση οι εισηγητές δε θα υπερβαίνουν τους τέσσερεις. 
- εισηγήσεις που έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευθεί σε άλλο συνέδριο δε θα γίνονται δεκτές. 
- το ΕΛΛΙΕΠΕΚ δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης και διαμονής των συνέδρων. 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, όπως γνωρίζετε, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απευθύνεται πρώτιστα στους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και επιστήμονες όλων των βαθμίδων, καθώς και σε όλους εκείνους που ασχολούνται με την Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική και Εκπαίδευση. Η είσοδος για παρακολούθηση του Συνεδρίου θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι εισηγητές καταθέτουν το ελάχιστο ποσό των 15 euro, στον Ταμία κατά την εγγραφή τους στο Συνέδριο. Τα μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς και οι εισηγητές λαμβάνουν δωρεάν το φάκελο του συνεδρίου με το πρόγραμμα και το ειδικό εκπαιδευτικό υλικό. 

Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και θα διανεμηθεί το Σάββατο, 08/05/2010, κατά την εγγραφή των Συνέδρων. Φοιτητές, Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Μετεκπαιδευόμενοι στα Διδασκαλεία Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Γραφείων, Διευθυντές Σχολείων συμμετέχουν «Δωρεάν», ως προσκεκλημένοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης. 

Στους συνέδρους θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, μετά το πέρας του Συνεδρίου. 
Το Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης πιστεύει στην ενεργητική συμμετοχή όλων μας, ώστε με το «μαθαίνω πώς να μαθαίνω» να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχοπαιδαγωγικό-διδακτική αρχή: «Σχολείο από τη ζωή, με τη ζωή, για τη ζωή». 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης 


Αθανάσιος Ε. Παπάς 
Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου