Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μπλόκαραν μαθήματα σε δύο σχολεία, ενήλικων αλλοδαπών

Για να βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών μαθητών, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των συστεγαζόμενων 71ου και 84ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθεια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους γονείς τους.

Τα μαθήματα προσφέρθηκαν να διδάξουν αφιλοκερδώς εκπαιδευτικοί και από τα 2 σχολεία και ζήτησαν να τους παραχωρηθεί μια αίθουσα για δύο ώρες κάθε εβδομάδα, εκτός βέβαια των σχολικών προγραμμάτων.
Ομως, η σχολική επιτροπή, από τους δύο διευθυντές, δύο εκπροσώπους του δήμου και την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, απέρριψε το αίτημά τους υποστηρίζοντας ότι «η δραστηριότητα είναι παράνομη, γιατί απευθύνεται σε ενηλίκους και όχι σε μαθητές, δηλαδή σε ανήλικους, όπως ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι «οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με Ενορκη Διοικητική Εξέταση», όπως είπε στην «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών «Ο Παρθενώνας», Βάσω Νικολάου, η οποία χαρακτήρισε παράλογο τον ισχυρισμό. Στο 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, διευκρίνισε, ήδη «πραγματοποιούνται -με την έγκριση της σχολικής επιτροπής- μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε γονείς αλλοδαπών μαθητών, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».
Η σχολική επιτροπή εισηγήθηκε αρνητικά προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) του 1ου Διαμερίσματος Αθήνας, όπως και αυτή, στη συνέχεια, προς την Επιτροπή Παιδείας (ΝΕΠ) της Νομαρχίας Αθηνών. «Η ίδια ΔΕΠ έχει υπερψηφίσει την παραχώρηση σχολικού χώρου για εκδήλωση πολιτικού κόμματος», υπενθυμίζει η κ. Νικολάου. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Παρθενώνας», επισημαίνεται:
«Λίγο καιρό μετά την αθώωση-δικαίωση της διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας Στέλλας Πρωτονοταρίου και την υποστήριξη της δράσης της από την υπουργό Παιδείας, βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με αποκλεισμούς και δήθεν παράνομες δραστηριότητες. Για ποιο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία μιλάμε; Αυτό το σχολείο οραματίζεται ο Δήμος Αθηναίων; Πρόσφατα για το πρόγραμμα, μάλλον βιτρίνας, "Μαμά, μαθαίνω ελληνικά", ξόδεψε 300.000 ευρώ για 3 μήνες!». Ο Σύλλογος ζητεί με επιστολή του από τη ΝΕΠ «να αποφασίσει με ευαισθησία και ευθύνη για ένα αίτημα που αφορά την εκπαίδευση για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου