Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Για την συμμετοχή εκπροσώπων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης» του Άρθρου 76 του Ν. 3852/07.06.2010»

Επιστολή προς όλους τους δημάρχους της χώρας απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., κοινοποιώντας τους το αίτημά της για την συμμετοχή εκπροσώπων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης», όπως προβλέπεται στο νέο πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης».
Όπως τονίζεται στην επιστολή «Βασικός στόχος του εθνικού αναπηρικού κινήματος αφενός είναι η προώθηση μέτρων που θα οδηγήσουν στην άρση των πάσης φύσεως εμποδίων που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία στον αποκλεισμό, αφετέρου η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά δρώμενα, στο πνεύμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες (Ο.Η.Ε. 2007). 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου είναι η αδιάκοπη και συνεχής διαβούλευση του Δήμου σας με τους φορείς των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο σας».

Πηγή: ΕΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου