Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην Εγνατία TV



Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του συλλόγου ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ο σύλλογος θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή "Ριζική ματιά" του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού "Εγνατία TV", την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, στις 14 :30 - 15:30. Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009, στις 11:00 -12:00.


Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη ως Παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου "Η ΑΜΥΜΩΝΗ" που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993. Από τις αρχές του 2007 λειτουργεί ως ανεξάρτητο Σωματείο με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από γονείς και φίλους παιδιών με προβλήματα όρασης (μερική ή ολική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα κα).


Σκοποί του συλλόγου είναι :
  • Η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.
  • Η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους
  • Η όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες
  • Η προώθηση της επιστημονικής έρευνας για την πρόληψη και την ιατρική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
  • Η προάσπιση και η θεσμική κατοχύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες.
  • Η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την πολυσύνθετη αυτή αναπηρία.

Από τον Οκτώβριο του 2006 η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εφαρμόζει πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με προβλήματα όρασης (με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες). Παράλληλα έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη που θα λειτουργεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις/δραστηριότητες του συλλόγου ή για το πώς μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθειά του, μπείτε στην ιστοσελίδα του ή επικοινωνήστε στα εξής στοιχεία :

Σύλλογος Γονέων , Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Ορασης και Πρόσθετες Αναπηρίες "Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", Κων. Σαράτση 10, Καλαμαριά, ΤΚ 55132, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 450440 (κα Αλεξοπούλου Σωτηρία), 2310 905781 (κ Καζαντζίδης Νίκος), Fax 2310 456935, Email : info@amymoni-thes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου