Υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και σχολείο στα Χανιά.
Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων.
Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.
Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.
Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Οι μαθητές δεν επέτρεψαν στους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο σχολείο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρωτοβουλία για κατάληψη φέρεται να προέρχεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μέρος των μαθητών.
Ως αποτέλεσμα, το μάθημα δεν ξεκίνησε, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει απευθυνθεί στην αστυνομία.
Μετά... τις κουτουλιές έστειλαν και εξώδικα στους εκπαιδευτικούς
Οι καταλήψεις από τους μαθητές - αρνητές μάσκας, που σιγοντάρουν οι γονείς, δεν είναι το μόνο παρατράγουδα της δεύτερης ημέρας λειτουργίας των σχολείων. Κάποιοι γονείς έστειλαν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς, με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας ή επειδή αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο στο σχολείο, χωρίς αυτή.
Μιλώντας για το θέμα, στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, είπε ότι το εξώδικο δεν έχει καμία νομική βάση. “Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο”, τόνισε.
Μία άλλη μορφή αντίδρασης κάποιων γονέων, είναι να δίνουν στους εκπαιδευτικούς υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες γνωστοποιούν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά! Επ’ αυτού ο κ. Ροζάκης υπογράμμισε ότι ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας, καθώς η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική.
Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό, προσθέτοντας ότι μακρόχρονη και αδικαιολόγητη απουσία ενός μαθητή από το σχολείο, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.
Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρει το ekriti.gr, ότι αρκετοί γονείς πήγαν την Δευτέρα στα σχολεία χωρίς τα παιδιά τους και παρέλαβαν μόνο τα βιβλία, τις μάσκες και τα παγουρίνο.
Απλό αξεσουάρ η μάσκα στη Νάξο
Κατά τα λοιπά, ως απλό αξεσουάρ φαίνεται να φορέθηκαν οι μάσκες σε σχολείο της Νάξου, κατά τον χτεσινό αγιασμό.
Τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του κοροναϊού φαίνεται να πήγαν περίπατο, με τους μαθητές να συνωστίζονται σε σχολική αίθουσα υπό το βλέμμα δασκάλου και ιερέα.
Λίγο αργότερα, φαίνεται να βγάζουν ένας – ένας τις μάσκες τους και φιλούν το χέρι του ιερέα ο οποίος βρέθηκε στο σχολείο για τον αγιασμό.
Στο μεταξύ, τρία κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Νάξο.
Πηγή: Νέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου