Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Google Project Bloks Μαθαίνει κώδικα στα παιδιά σαν παιχνίδι

Η Google μόλις διέθεσε μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται Project Bloks και έχει σαν στόχο να μάθει κώδικα στα παιδιά με τη μορφή παιχνιδιού.

Το project έχει τρία βασικά συστατικά: 
Το Brain Board είναι μια μονάδα επεξεργασίας που βασίζεται στο Raspberry Pi Zero, για τον έλεγχο και την παροχή ρεύματος στις υπόλοιπες συνδεδεμένες μονάδες. Μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με άλλες συσκευές μέσω WiFi και Bluetooth
Εν τω μεταξύ, τα Base Boards είναι οι συνδετικές μονάδες που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε πλάνα διδασκαλίας.
Πάμε στα Pucks τώρα που είναι τα διασκεδαστικά κομμάτια που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με βέλη, κουμπιά, πίνακες και πολλά άλλα. Όλα αυτά μπορούν να προγραμματιστούν για να κάνουν πολλά περισσότερα.

Μπορείτε επίσης να καταγράψετε τις οδηγίες από πολλαπλά pucks σε ένα ενιαίο. Καθώς δεν έχουν υπάρχουν ενεργά ηλεκτρικά εξαρτήματα, τα πάντα μπορούν να γίνουν από διάφορα φθηνά υλικά, όπως απλό χαρτί με αγώγιμη μελάνη. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί το Project Bloks, καθώς θα πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα σε μερικά επιλεγμένα σχολεία. Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, περιμένουμε να επεκταθεί. Για να καταλάβετε το Project Bloks παρακολουθήστε το βίντεο (Σύμφωνα πάντως με το βίντεο, ακόμα και αν τα παιδιά δεν μάθουν κώδικα, θα μάθουν τι σημαίνει επιμονή).
Πηγή : IGURU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου