Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο Πινόκιο επιστρέφει στο Μουσείο Γουόλτ Ντίσνεϊ

Το Μουσείο Γουόλτ Ντίσνεϊ για όλη την οικογένεια θα φιλοξενήσει σύντομα μια έκθεση για τον Πινόκιο. Όταν η ομώνυμη ταινία του αμερικανικού στούντιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά έγινε το πρώτο animation που κέρδισε Όσκαρ.


Ανάμεσα στα 300 αντικείμενα που θα παρουσιαστούν υπάρχουν σχέδια, ζωγραφικά έργα, φιγούρες, χειροποίητες κατασκευές, σκηνικά, μακέτες, κομμάτια από το φιλμ και flipbooks.

Είναι μια πολύ θεαματική ιστορία. Το 1940, οι New York Times θεώρησαν ότι ο Πινόκιο είναι η καλύτερη ταινία που είχε κάνει η Γουώλτ Ντίσνεϊ. Ήταν το καλύτερο animation που είχε γίνει μέχρι τότε. Θα δείτε εντυπωσιακά έργα τέχνης, που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Είναι σχεδόν 80 ετών.

Η έκθεση θα είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει πώς γίνονται οι ταινίες animation.

Η φάλαινα είναι στην ουσία ένα γλυπτό που έχει γίνει από πλαστελίνη, που δεν σταματά να μορφοποιείται. Χρησιμοποιήθηκε από τους δημιουργούς, όταν έκαναν την ανάπτυξη των χαρακτήρων για τα σχέδια. Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν τα γλυπτά για να μπορούν να κινηθούν πιο εύκολα να δουν διαφορετικές γωνίες, καθώς μελετούσαν τους χαρακτήρες.

Η ιστορία της ξύλινης κούκλας που τελικά μετατρέπεται σε ένα αληθινό αγόρι, που η μύτη του μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα, συγκινεί τα παιδιά όλων των εποχών.

Η έκθεση «Wish Upon a Star: The Art of Pinocchio» ξεκινάει τον Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο στο Μουσείο Ντίσνεϊ για όλη την οικογένεια.

Πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου