Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Teen Driver αφήστε τους έφηβους να οδηγούν με εσάς στο control

Η General Motors ανέπτυξε ένα νέο σύστημα που θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους όταν οδηγούν αυτοκίνητο. Ονομάζεται Teen Driver, και θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά με το 2016 Chevy Malibu. Το νέο σύστημα προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά όχι μόνο για την παρακολούθηση της οδήγησης των εφήβων, αλλά και για να ενθαρρύνει την ασφαλή οδήγηση.

Για παράδειγμα, η ένταση του ραδιοφώνου θα χαμηλώνει αυτόματα, ή καμία συσκευή δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το αυτοκίνητο όταν οι επιβάτες δεν φορούν τις ζώνες ασφαλείας τους. Το Teen Driverθα μπορεί επίσης να δώσει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν το όχημα κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τις προκαθορισμένες ταχύτητες. όπως αναφέρει το PCmag.

Όμως τα χαρακτηριστικά του δεν τελειώνουν εδώ. Το νέο σύστημα Teen Driver θα επιτρέπει στους γονείς να βλέπουν το πόσο γρήγορα πάει το αυτοκίνητο, πόσο μακριά πήγε, και αν τυχόν παραβιάστηκαν χαρακτηριστικά ασφαλείας (όπως η υπερβολική ταχύτητα).

Οι γονείς θα μπορούν επίσης να ρυθμίζουν τη μέγιστη ένταση ήχου του ραδιοφώνου, και να επιλέγουν μια μέγιστη ταχύτητα από 60 έως 120 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι το οποίο, σε περίπτωση υπέρβασης, θα προκαλεί προειδοποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή της, η GM παραθέτει στατιστικά στοιχεία από το Insurance Institute for Highway Safety υποδεικνύοντας ότι τα μοιραία δυστυχήματα στις ηλικίες των 16-19 ετών είναι σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από ότι των οδηγών που είναι σε ηλικία 20 ετών και άνω.

«Αναπτύξαμε αυτό το σύστημα για να μπορούν οι γονείς να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο διδασκαλίας στα παιδιά τους, να μπορούν να συζητούν και να ενισχύουν τις συνήθειες ασφαλήα οδήγησης,» δήλωσε η τεχνικός ασφαλείας της General Motors MaryAnn Beebe. «Ως μητέρα δύο παιδιών, ξέρω ότι το να διατηρήσεις την οικογένεια κάποιου ασφαλέστερη έχει μεγάλη αξία για τους γονείς.»

Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για το 2016 Malibu σαν ένα βασικό χαρακτηριστικό του Premier οχήματος και προαιρετικό για το μοντέλο LT. Το 2016 Malibu θα παρουσιαστεί στο New York Auto Show τον επόμενο μήνα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του έτους.

Πηγή: iguru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου