Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις στο ΟΞΥΓΟΝΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ της Λίνας Μουσιώνη, με τη συγγραφέα
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Μια μικρή άτακτη νεράιδα αφήνει το μαγεμένο δάσος της και έρχεται κοντά μας για να παίξει και να μαγειρέψει. Μαζί της θα φέρει ένα μαγικό μαντήλι, πολλά παράξενα μανιτάρια και φυσικά τις κουτάλες της. Είμαστε έτοιμοι για καλομαγειρεμένες συνταγές νοστιμιάς και ευτυχίας; Απαραίτητο συστατικό το κέφι και η φαντασία!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μια καληνύχτα πολύ ρομαντική! Που μιλάει για λαμπρές επαγγελματικές προοπτικές, άτακτες νεράιδες, μαγικά μαντίλια και μεγάλα δάση, αλλά και νέους άντρες, που εξερευνούν τον κόσμο με τα σύνεργά τους και τις φωτογραφικές τους μηχανές… Μια καληνύχτα που σφύζει από τη χαρά της νιότης κι έχει όλη τη ζωή κι όλο τον κόσμο ανοιχτό μπροστά της! Η νεράιδα της Μουσιώνη είναι μια άτακτη μικρή, που δε θέλει με τίποτα να ακολουθήσει τον δρόμο που ονειρεύονται γι’ αυτήν οι μεγάλοι. Κι όταν τελικά αποφασίζει σαν δεύτερη Άριελ να εγκαταλείψει τη «νεραϊδοσύνη» της για χάρη της αγάπης, θα το κάνει με τον δικό της πολύ ξεχωριστό και… νόστιμο τρόπο. Θα γίνει μαγείρισσα. Και σαν μαγείρισσα να συνεχίσει να μαγεύει τους αγαπημένους της κι εμάς.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 29 Οκτωβρίου). Είσοδος ελεύθερη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ , ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΥΑ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή, 8, 15 και 22 Νοεμβρίου 2013, 7-8.30 το απόγευμα
Ένα ποίημα μιλάει σε όλους, μικρούς και μεγάλους, ακόμα και αυτό που στην αρχή σού φαίνεται απρόσιτο και δύσκολο. Αρκεί να έχεις διάθεση να το ακούσεις, πρόθυμο αυτί και πολλούς τρόπους να το πλησιάσεις. Μ’ αυτές τις σκέψεις ξεκινάμε το ταξίδι μας για τη γνωριμία με την ποίηση του Καβάφη.
Για τους περισσότερους η «Ιθάκη» σημαίνει προορισμός. 
Για μας θα είναι αφετηρία. 
Σκαρφαλωμένοι στην «Ιθάκη» θα περιπλανηθούμε στην ποίηση του αλεξανδρινού ποιητή.
Θα σκεφτούμε, θα συζητήσουμε, θα προβληματιστούμε, αλλά και θα τραγουδήσουμε, θα κινηθούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε κι ακόμα -γιατί όχι;- θα παίξουμε!
Για παιδιά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά) 
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ.

Δείτε επίσης:
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013, στις 12.30 το μεσημέρι
Δημιουργικό εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΡΚΑ της Εύας Ιεροπούλου, με τη συγγραφέα (περισσότερα ΕΔΩ).
Παρασκευή, 10, 17 και 24 Ιανουαρίου 2014, 6-7 το απόγευμα
«Παίζω με τα συναισθήματά μου»: Δημιουργικό εργαστήριο για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους με την εκπαιδευτικό Ελένη Γιαννούση (περισσότερα ΕΔΩ).

«ΔΥΟ ΚΟΥΚΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΡΕΒΙΘΙ ΑΡΧΙΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…»: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα
«μια Τσαρίνα και μια μύγα»
Η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κούλελης παρουσιάζουν παραστάσεις αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ.
Μπορεί μια μύγα να χτίσει πύργο; Κ η αλεπού μπορεί να φτιάξει ιγκλού; Και μια Τσαρίνα τι γυρεύει από τον Τσάρο; Παραμύθια από την παγωμένη, μακρινή Ρωσία!
Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα
«Κάλαντα και παραμύθια του Δωδεκαημέρου»
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα
«Σταχτοπούτες του κόσμου»
Διάρκεια: 1 ώρα
Εισιτήριο για την παράσταση: 5 ευρώ 
Η τιμή του εισιτηρίου είναι η ίδια για τους ενήλικες και για τα παιδιά. Ο ενήλικας που συνοδεύει περισσότερα από δύο παιδιά μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση δωρεάν. 
Προαιρετική η κράτηση θέσης πριν από την παράσταση. Η κράτηση μπορεί να γίνει με την αποστολή e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Αφήγηση παραμυθιών και τη 
θεματική ενότητα). 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ CINE…THERAPY: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, 8-10 μ.μ.
Μπορεί μια ταινία να σε κάνει να σκεφτείς τις σχέσεις σου με τους άλλους, τις συγκρούσεις, τις προσδοκίες και τους φόβους σου; Με αφορμή μια επιλογή σκηνών από εμβληματικές κινηματογραφικές ταινίες, συζητούμε προσπαθώντας να ξετυλίξουμε το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων.
Θέμα συνάντησης: Ερωτικές σχέσεις και απιστία
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δικαιολογήσει κανείς την απιστία είτε πρόκειται για τον θύτη είτε για το θύμα. Μπορεί η απιστία να ζημιώσει τη σχέση ανεπανόρθωτα ή μήπως μπορούν να επουλωθούν οι πληγές με το πέρασμα του χρόνου; Ποιος είναι ο ρόλος της ειλικρίνειας και τι σημαίνει ψέμα; Τελικά ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ή μονογαμικό ον και γιατί σε βάθος χρόνου μπορεί να συνάψει πολυάριθμες ερωτικές σχέσεις;
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 8-10 μ.μ
Θέμα συνάντησης: Προσδοκίες: «Μπορώ να σε αλλάξω!»
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013, 8-10 μ.μ
Θέμα συνάντησης: Σεξουαλικότητα στην εφηβεία
Το εργαστήριο συντονίζουν η Χριστίνα Καλογιάννη, ψυχολόγος, και ο Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος, κριτικός κινηματογράφου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις, τους συντονιστές και για τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.


ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΝΤΟΡΕΜΥΘΙΑ!

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, στις 12.30 το μεσημέρι
Δραματοποιημένη αφήγηση των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ και Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑΣ
Ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός μας ταξιδεύει στις μαγικές ονειροχώρες του Ευγένιου Τριβιζά. Καβάλα στον Ιπτάμενο Δίσκο πετάμε πρόσω ολοταχώς για τα μακρινά Παραμύθια Ντορεμύθια!
Εκεί ψηλά στους αιθέρες θα συναντήσουμε το αγαπημένο μας ρινοκεράκι που προσπαθεί να σβήσει ένα κεράκι, την Άννα που πέταξε την κίτρινη μπανάνα, τις γιαγιάδες με τα γιο-γιο και το άτιμο βουβάλι που παραλίγο να μας πέσει στο κεφάλι. Στη διαδρομή ο Αναστάσης μας αφηγείται τι του συνέβη καθώς περίμενε στην ουρά της στάσης και όταν φτάσουμε πια στον προορισμό μας έρχεται η δική μας σειρά να ακονίζουμε τη μνήμη μας και την παρατηρητικότητά μας με πολλές δραστηριότητες!
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 5 Νοεμβρίου). Είσοδος ελεύθερη.

«ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ»: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΡΟΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ GAMECRAFT ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, στις 2 το μεσημέρι
Παιχνίδι με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων Ο ΜΑΓΟΣ του Αντόνιο Καζανόβα
Ένα Σάββατο τον μήνα, ένα βιβλίο, ένα παιχνίδι. Από τον Σεπτέμβριο, οι μικροί μας φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση. Μια σπάνια συλλογή παιδικών βιβλίων εξαφανίζεται ως διά μαγείας από την προσωπική βιβλιοθήκη γνωστού συγγραφέα. Ο διαρρήκτης είναι πανέξυπνος και κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε στον τόπο της κλοπής, εκτός από ένα νέο βιβλίο και μια σειρά από περίεργες δοκιμασίες και γρίφους. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση οι «Φανταστικοί ερευνητές»! 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ Ο Μυστικός Κόσμος
Ο Νάσα είναι μόνο ένα δεκατετράχρονο αγόρι, με ανακατεμένα μαλλιά, μεγάλα μάτια και μια φαινομενικά ήσυχη ζωή. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ξυπνά ξαφνικά πάνω σε μια στέγη, με μια πύρινη σφαίρα στο χέρι. Τι θα συμβεί τώρα; Το μυαλό του κατακλύζουν χιλιάδες ερωτήσεις, γιατί ο Νάσα αγνοεί ακόμη πολλά πράγματα… Δεν ξέρει ότι κατέχει ένα χάρισμα. Δε φαντάζεται ότι πίσω απ’ το σπίτι του υπάρχει ένα μέρος, ο Τόπος του Κανενός, που στέκει μετέωρος ανάμεσα στον κόσμο της μαγείας και αυτόν της πραγματικότητας. Δεν ξέρει ούτε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να ζει ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους. Και μόνο όταν γνωρίσει τον Ντόμπαν, τον Σχεδιαστή των Κομητών, θα μπορέσει να δώσει μια απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις…

Δείτε επίσης:
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, στις 2 το μεσημέρι
Παιχνίδι με αφορμή το βιβλίο Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ: ΤΟ ΞΟΡΚΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ τουΚρις Κόλφερ
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι 
Παιχνίδι με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ του Αντρέας Σταϊνχέφελ
Στα παιχνίδια μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 9 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Αντί εισιτηρίου, απαιτείται η αγορά του βιβλίου ή ενός τίτλου της σειράς στην οποία βασίζεται κάθε φορά το εκάστοτε παιχνίδι κατά την είσοδο στην εκδήλωση. 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


Στο site του ΟΞΥΓΟΝΟΥ www.oxygono-metaixmio.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητές μας στο ημερολόγιο εκδηλώσεων, αλλά και να διαβάσετε τα νέα μας. Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00

Πηγή: Ενημερωτικό μήνυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου