Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Φοιτητικός διαγωνισμός για το έτος Καβάφη

Ο σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ στα πλαίσια του Έτους Καβάφη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός διεθνούς διαγωνισμού ταινιών εμπνευσμένων από την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη που απευθύνεται σε φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με στόχο να επιστήσει την προσοχή στην επικαιρότητα και παγκοσμιότητα του έργου του μέσα από τη συνάντησή του με το βλέμμα, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες της σημερινής εποχής. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ταινίες διάρκειας μέχρι πέντε λεπτά χωρίς κανέναν περιορισμό για το στυλ και το αισθητικό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί (ταινία, φωτο-ιστορία, digital art κτλ), με μοναδικό κριτήριο την απόδοση της Καβαφικής ποίησης και του μικρόκοσμου της.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε φοιτητές όλων των τομέων και βαθμίδων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (προπτυχιακοί, μετα/χιακοί κτλ) ενώ οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές. Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται ένα τουλάχιστον μέλος της ομάδας να σχετίζεται με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Προβλέπεται να υπάρξουν τρία χρηματικά βραβεία, η ενεργοποίηση των οποίων εξαρτάται από το ΥΠΠΟ και για την οποία οι διαγωνιζόμενοι θα ειδοποιηθούν εγκαίρως

1ο 1,500 Ευρώ
2ο 1,000 Ευρώ
3ο 800 Ευρώ
και ένα βραβείο κοινού.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τα βραβεία θα αποτελείται από φοιτητές και αποφοίτους σχολών κινηματογράφου και ειδικούς στο έργο του Καβάφη. Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να μεταφορτώσουν το έργο τους στο YouTube ή το Vimeo στην καλύτερη δυνατή ανάλυση. Όπου είναι απαραίτητο, η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται θα είναι αυτή του/των δημιουργού/ων ενώ οι υπότιτλοι θα πρέπει να είναι είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Το link και τα στοιχεία των διαγωνιζόμενων (βιογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων, σύνοψη, τεχνικά χαρακτηριστικά και η δήλωση των πνευματικών δικαιωμάτων) θα πρέπει να σταλούν στο cavafycompetition2013@gmail.com. Κατά την υποβολή του έργου, οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν ότι είναι οι δημιουργοί του και ότι το έργο δεν βαρύνεται από δικαιώματα τρίτων (π.χ. των ατόμων που εμφανίζονται στα βίντεο). H φόρμα θα βρίσκεται αναρτημένη στο site του διαγωνισμού.

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή πληροφορίες, απευθυνθείτε στο: cavafycompetition2013@gmail.com
Χρονοδιάγραμμα Διαγωνισμού
Κατάθεση ταινιών: 30/10/2013
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων 13/12/2013

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου