Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο- Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Το "Παιδικό Μουσείο- Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων" με τη συνεργασία του σωματείου "Ελληνικό Παιδικό Μουσείο" υπάρχει για να βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν και να χαρούν τον κόσμο στον οποίο ζουν. Κεντρική φιλοσοφία του Μουσείου είναι η πεποίθηση ότι τα πραγματικά αντικείμενα, οι άμεσες εμπειρίες και η ψυχαγωγία, υποστηρίζουν τη μάθηση.

Στα πλαίσια των δράσεών τους διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

21-22 Νοεμβρίου 2009
Πίσω από τη σκηνή (για παιδιά 3 έως 5 χρονών).
Τα παιδιά ανακαλύπτουν επαγγελματα όπως φωτιστής, ενδυματολόγος... και εργαλεία τα οποία χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια παράσταση θεάτρου. Παίρνουν ρόλους, φτιάχνουν κοστούμια για τη δική τους παράσταση και δημιουργούν τα κατάλληλα εργαλεία για την παράσταση.
Πώς ένα παραμύθι γίνεται θεατρικό... (για παιδιά 6 έως 12 χρονών).
Τα παιδιά συνεργάζονται και μετατρέπουν ένα παραμύθι σε σενάριο το οποίο περιλαμβάνει την περιγραφή χαρακτήρων, την πλοκή ή τις ατομικές σκηνές της παράστασης.

28-29 Νοεμβρίου 2009
Η παράσταση αρχίζει (για παιδιά 3 έως 5 χρονών).
Σενάριο, κοστούμια, σκηνικά, φωτισμός! Όλα είναι έτοιμα για την παράσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι κέφι και φαντασία. Τα παιδιά γίνονται ηθοποιοί και ανεβάζουν τη δική τους παράσταση.
Παίζουμε μια παράσταση; (για παιδιά 6 έως 12 χρονών).
ήρθε η ώρα για να ανεβάσουν τα παιδιά τη δική τους παράσταση. Κάνουν πρόβα το σενάριο, δοκιμάζουν τα κοστούμια, παίρνουν ρόλους και ... "φώτα παρακαλώ!"

5-6 Δεκεμβρίου 2009
Κάρτες για τα Χριστούγεννα (για παιδιά 3 έως 5 χρόνων)
Με ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτόνια και μπογιές, τα παιδιά θα φτιάξουν μια κινούμενη κάρτα για τα Χριστούγεννα.
Νοσταλγικές κάρτες (για παιδιά 6 έως 12 χρονών).
Στο πιο νοσταλγικό έκθεμα του Παιδικού Μουσείου, στο έκθεμα "Σοφίτα" τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους κάρτες από υλικά τα οποία θυμίζουν μία άλλη εποχή.

12-13 Δεκεμβρίου 2009
Στο Πνεύμα των Χριστουγέννων (για παιδιά 3 έως 5 χρονών)
Με αφορμή μια ιστορία για τα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα για να στολίσουν το δωμάτιό τους.
Τραγανά στολίδια... (για παιδιά 6 έως 12 χρονών).
τα παιδιά δημιουργούν πρωτότυπα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους που σύμφωνα με ένα έθιμο δεν είναι τίποτε άλλο από τραγανά κουλούρια.

19-20 Δεκεμβρίου 2009
Διαφορετικά στολίδια (για παιδιά 3 έως 5 χρόνων).
Ζυμαρικά όσπρια, αλεύρι, νερό και άλλα υλικά μαγειρικής θα μεταμορφωθούν στα χέρια των παιδιών σε Χιστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο τους.
Χιονάτοι κουραμπιέδες... (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων).
Τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά και μυρωδιές της μαγειρικής, πειραματίζονται μ' αυτά και φτιάχνουν κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα.

24 Δεκεμβρίου 2009
Κάλαντα (για παιδιά 3 έως 5 χρόνων).
Πόσα διαφορετικά είδη Χριστουγεννιάτικών καλάντων υπάρχουν; Θα το ανακαλύψουν τα παιδιά και αφού συμφωνήσουν σε ένα από αυτά, θα "τα πουν" στο Παιδικό Μουσείο και στους επισκέπτες του.
Μουσικά όργανα για τα κάλαντα (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων).
Στο Παιδικό Μουσείο τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους ορχήστρα και παίζουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα με μουσικά όργανα που τα ίδια έχουν δημιουργήσει.

27 Δεκεμβρίου 2009
Γλυκό για τον Άγιο Βασίλη (για παιδιά 3 έως 5 χρόνων).
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα υλικά της μαγειρικής, πειραματίζονται μ'αυτά και φτιάχνουν τους κουραμπιέδες για τον Αϊ-Βασίλη
Κι αν βαριόταν ο Αϊ- Βασίλης... (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων).
Τα παιδιά γίνονται χημικοί, πειραματίζονται με τη μίξη διαφόρων βοτάνων και παρασκευάζουν μια συνταγή, ώστε να βοηθήσουν τον Αϊ-Βασίλη να ξεπεράσει τη ραθυμία του.

29 Δεκεμβρίου 2009
Τούρτα για το μουσείο (για παιδιά 3 έως 5 χρόνων)
Γιορτάζει το Παιδικό Μουσείο τα γενέθλιά του και του κάνουμε την τούρτα του. Σβήνουμε κεριά και λέμε τραγούδια και ευχές.
Χρόνια Πολλά Παιδικό Μουσείο! (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Το Παιδικό Μουσείο σε καλεί στο πάρτι που θα κάνει για τα γενέθλιά του. 'Ελα να διασκεδάσουμε μαζί, να το εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε για αυτό το σκοπό το πιο όμορφο δώρο που φτιάχτηκε ποτέ!

30-31 Δεκεμβρίου 2009
Ο Αϊ- Βασίλης και τα ξωτικά (για παιδιά 3 έως 5 χρόνων)
Τα παιδιά φτιάχνουν κούκλες για το κουκλοθέατρο που απεικονίζουν τους βοηθούς του Αϊ-Βασίλη. Κατόπιν παίζουν κουκλοθέατρο τη δική τους ιστορία για την πρωτοχρονιά.
Άγγελοι Αρχάγγελοι (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Τι μηνύματα μας μεταφέρουν οι άγγελοι; Τι μορφή δίνει η τέχνη στο πνεύμα; Τα παιδιά ερευνούν το συμβολισμό των αγγέλων στο πέρασμα των εποχών και προσδίδουν στη δική τους αγγελική μορφή τα δικά τους χαρακτηριστικά.

Οι ώρες λειτουργίας του "Παιδικού Μουσείου- Πολιτισμικός Οργανισμο΄ς του Δήμου Αθηνάιων" με τη συνεργασία του σωματείου "Ελληνικό Παιδικό Μουσείο" τα Σαββατοκύριακα είναι 10:00-15:00. Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λετπά κι επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική- καθώς υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου η ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Κυδαθηναίων 14 Πλάκα τηλ. 2103312995
info@hcm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου