Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Oλοκληρώθηκε το 3ο εκπαιδευτικό του grow4autism

Υλοποιήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου το 3ο και τελευταίο κατά σειρά εκπαιδευτικό πρόγραμμα του έργου grow4autism το οποίο πραγματοποιείται από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων και αφορά τη δημιουργία δικτύου φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του αυτισμού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 18 ωρών με τίτλο «Ανάπτυξη και λειτουργία δομών και υπηρεσιών», σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε 2 φάσεις: Προηγήθηκε αποστολή βιντεοσκοπημένου υλικού στους συμμετέχοντες και ακολούθησαν 2 μέρες τηλεκπαίδευσης σε ζωντανό χρόνο. Το βιντεοσκοπημένο υλικό αφορούσε στην παρουσίαση των δομών που απευθύνονται μεταξύ άλλων στα άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους (π.χ. Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας, Στεγαστικές Δομές, κ.λπ.) εστιάζοντας στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης για την προετοιμασία, συγγραφή και υποβολή πρότασης για χρηματοδότησης για την ίδρυση και λειτουργία τους. Επιπροσθέτως, παρουσιάστηκαν τα θέματα της ικανοποίησης των ληπτών υπηρεσιών υγείας καθώς και της επαγγελματικής ικανοποίησης σε άμεση συνάρτηση με την εμφάνιση του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης (Burnout). Τέλος, οι εισηγήσεις της κυρίας Ελένης Κοντονάσιου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα και για το πως οι κοινωνικές επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλλουν στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων ομάδων αποτέλεσαν έναν ακόμα πυλώνα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Στο 2ημέρο εκπαίδευσης, συμμετείχαν περισσότεροι από 20 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των φορέων από όλη την Ελλάδα, που αποτελούν και μέλη του δικτύου. Κατά τη διάρκεια των ζωντανών συναντήσεων διενεργήθηκε γόνιμος διάλογος πάνω στις βιντεοσκοπημένες εισηγήσεις, 4 φορείς – μέλη του δικτύου παρουσίασαν το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας εξειδικευμένων δομών τους και τέλος, οι συμμετέχοντες αλληλοεπίδρασαν βιωματικά μέσα από την υλοποίηση εξιδεικευμένων ασκήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Grow4Autism θα βρείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου