Το χρυσό μετάλλιο στη παγκόσμια σειρά αγώνων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο εμιράτο του Ντουμπάι κέρδισε ο Χρήστος Κορομηλάς του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ συνοδευόμενος από τον προπονητή του Γιώργο Γκούντα.
Ο αθλητής του ΙΩΝΑ ΑμεΑ είχε διανύσει 5 χλμ στον εγχώριο αγώνα στο Οίτυλο καταφέρνοντας να προκριθεί στον παγκόσμιο αγώνα oceanman world championship που έγινε στο Ντουμπάι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας απευθύνεται σε αρτιμελείς αθλητές ωστόσο υπάρχει η ξεχωριστή κατηγορία των ΑμεΑ.
Ο Χρήστος Κορομηλάς είναι 55 ετών αθλητής του ΙΩΝΑ ΑμεΑ. Πριν από δέκα χρόνια έχασε την όρασή του, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα στις επιτυχίες που έχει. Τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης και ποδηλασίας ΑμεΑ πετυχαίνοντας σημαντικά ρεκόρ. Επιπλέον έχει καταφέρει να κολυμπήσει αρκετές φορές σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας καθώς και να συμμετάσχει σε αγώνες τριάθλου, συναγωνιζόμενος με αρτιμελείς αθλητές.
Μερικές από τις συμμετοχές είναι:
3χλμ Κόστα Σπέτσες «Spetsesminimarathon. 3χλμ swimmingclubexperience» στον Άλιμο όπου κατέλαβε την 3τη θέση στη γενική κατάταξη.
Πανελλήνιο πρωτάθλημα μάστερς κολύμβησης όπου κατάφερε να κερδίσει 2 μετάλλια: στα 800 μέτρα ελεύθερο στην ηλικιακή του κατηγορία και στην μικτή σκυταλοδρομία 4Χ50 ελεύθερο.
Σπέτσαθλον, ένας από τους δυσκολότερους αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα (750κ. 25χλμ ποδ. 5Χλμτρ.EnergyTriathlon)αγώνας τριάθλου σπριντ (750μ κολ. 20χλμ ποδ. 5χλμ τρ.) στο Ναύπλιο. Κατέλαβε την 3τη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία.
«Όταν έχασα την όρασή μου πριν από 10 χρόνια, αισθανόμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά, είχα πάρει πολλά κιλά και πόναγαν τα πόδια μου ακόμα κι αν περπατούσα μόνο, 150 m. Όταν ξεκίνησα να περπατώ στο γήπεδο με την σύζυγό μου άρχισα με την πάροδο του χρόνου να αισθάνομαι πολύ καλύτερα και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με κάποιο σπορ από αυτά που διάβαζα ότι κάνουν άτομα με. Η σωματική ευεξία που άρχισα να αισθάνομαι επανέφερε το χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Η αυτοεκτιμη και η δίψα για ζωή επανήλθαν στην καθημερινότητα μου. Ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο και το παράδειγμα που δίνω πρώτα απ’ όλα στα παιδιά και κατόπιν στους υπόλοιπους με κάνουν ευτυχισμένο. Η ικανοποίηση που αισθάνομαι όταν ξεπερνώ συνέχεια τον εαυτό μου και όταν συναγωνίζομαι αρτιμελείς, σχεδόν επί ίσοις όροις, είναι κάτι το οποίο δεν με αφήνει να σταματήσω. Έχω αρκετές διακρίσεις και μετάλλια αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την ατελείωτη χαρά, το μεθύσι της ευτυχίας όταν τερμάτισα τον διάπλου από την Κόστα στις Σπέτσες» λέει ο Χρήστος Κορομηλάς και προσθέτει: «Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν οτι αισθανόμουν από τους συνανθρώπους μου ένα είδος λύπησης, κάτι σαν να έλεγαν «τον κακομοίρη τι προσπαθεί να κάνει; Μπράβο του πάντως!»Με υπομονή, συνεχή προσπάθεια και βέβαια με την βοήθεια από την ομάδα μου τον Ιωνά και κυρίως του προπονητή μου του Γιώργου Γκούντα έχω φτάσει στο σημείο να εισπράττω θαυμασμό και παραδοχή από το κοινωνικό σύνολο».
Ο Σύλλογος “Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ” ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) κυρίως μέσω της θεραπευτικής εκγύμνασης στο υγρό στοιχείο (υδροθεραπεία) και παράλληλα τη δημιουργία αγωνιστικού τμήματος με στόχο την προετοιμασία και συμμετοχή αθλητών με αναπηρίες σε Αθλητικές Διοργανώσεις εγχώριες και διεθνείς.
Καθ’ όλη τη δεκαετή πορεία του συλλόγου, με πολύ προσπάθεια, αφοσίωση και αγάπη στους στόχους του Συλλόγου, οι άνθρωποι του Ιωνά έχουν καταφέρει το Τμήμα Υδροθεραπείας να απαρτίζεται από ειδικευμένους συνεργάτες, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές με ειδικότητα στην ειδική αγωγή και εμπειρία σε ποικίλα περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ψυχοκινητικών παθήσεων είτε εκ γενετής είτε επίκτητων.
Απ’ την άλλη πλευρά το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου το οποίο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της κολύμβησης, της ποδηλασίας αλλά και του στίβου, αριθμεί σήμερα περί τους 20 αθλητές με επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στις οποίες ο σύλλογός δίνει δυναμικά το παρόν.
Παράλληλα ο σύλλογος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την ενημέρωση μαθητών σε σχολεία, προκειμένου να προαχθεί η συνειδητοποίηση, από μικρές κιόλας ηλικίες, του σεβασμού των Ατόμων με Αναπηρία ως μελών του κοινωνικού συνόλου καθώς και των καθημερινών τους αναγκών.
Πηγή: Τα Μετέωρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου