Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

10ήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και ημέρα γέννησης του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνει από αύριο 28 Μαρτίου έως και τις 8 Απριλίου, ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων για το παιδικό βιβλίο.

Αύριο Τετάρτη οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Μαλλιάρης - Παιδεία (Δημ.Γούναρη 39), όπου στις 6.30 μ.μ. λογοτέχνες και συγγραφείς θα μιλήσουν για το «Βιβλίο και Παιδί - Φιλαναγνωσία», ενώ ομάδα μαθητών του πρότυπου πειραματικού του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν και θα σχολιάσουν τέσσερα βιβλία, καθώς και έρευνα για τις προτιμήσεις των μαθητών στο βιβλίο.

Στις 30 Μαρτίου, η συγγραφέας Μαρίνα Κούτρα θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Γραμματομαχίες» στην παιδική βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης (Δελφών 208), στις 18.00 και την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση για παιδιά «Δον Κιχώτης» στο θέατρο Αθήναιον (Β. Ολγας 35) στις 12.00 μ.μ. Την ίδια μέρα στον παιδικό σταθμό «Κόπερτι» (28ης Οκτωβρίου 15), στις 17.30 θα δοθεί παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Συγγραφέας» και θα οργανωθούν παιχνίδια απεικόνισης παραμυθιών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 2 Απριλίου με την ιστορική αναδρομή στον κόσμο των παραμυθιών από τη συγγραφέα Άντα Φωτοπούλου, στις 10.00 π.μ. στην πρότυπη σχολική βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης (Κασσάνδρου 17-19), αλλά και με την μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στον αύλειο χώρο του κτιρίου του Συνδέσμου στην Άνω Πόλη, στις 11.00 π.μ. Στη γιορτή θα συμμετάσχουν σχολεία από όλη τη Θεσσαλονίκη, μαθητικές χορωδίες, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ. Μαθητές του 3ου Δημοτικού Νεάπολης θα παρουσιάσουν το έργο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, οι παρευρισκόμενοι θα ακούσουν αφηγήσεις παραμυθιών του, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός συγγραφής μυθιστορήματος με τη μέθοδο της αφηγηματικής σκυταλοδρομίας.

Στις 8 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία «Όνειρο θερινής νύχτας» στον κινηματογράφο Ολύμπιον, στις 11.30 π.μ. 
 
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου