Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Παράσταση: Η Φοίβη και οι τέσσερις πλανήτες

Ένα ταξίδι στο όνειρο υπόσχεται η θεατρική παράσταση «Η Φοίβη και οι τέσσερις πλανήτες» της Φωτεινής Κατσάλη Γιβάνη που θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα «Παραμυθούσα» στο θέατρο Άνετον υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μια περιπέτεια σε τόπους μαγικούς, με πολύ μουσική, τραγούδια και όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο. Μια παράσταση βασισμένη σε ένα έργο πρωτότυπο, με αγάπη και σεβασμό στο παιδί.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Φοίβη, ένα κορίτσι ονειροπόλο και φιλότεχνο, θέλει να αλλάξει τη ζωή της και να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Έπειτα από την παράκληση ενός παράξενου ταξιδιώτη, του Μάγου των Ζαχαρωτών Ζουμ Τριανταντά, και με συντροφιά τον καλό της φίλο Προκόπη, ξεκινά ένα διαπλανητικό ταξίδι φαντασίας γεμάτο περιπέτεια, για να σώσει τον πλανήτη των Ζαχαρωτών που κινδυνεύει με ολική καταστροφή. Πρώτη στάση στον πλανήτη των Παραμυθιών, όπου η Χιονάτη και η κακιά Μάγισσα, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Λύκος, ο Κάπτεν Χουκ με τον Πήτερ Παν, η καλή Νεράιδα, ο Πινόκιο και τέλος η Γιαγιά Παραμυθούσα μαζί με τους τρεις ήρωες, συζητάνε για την πραγματική αξία των βιβλίων και των παραμυθιών και παροτρύνουν τα μικρά παιδιά να κλείσουν τις οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών και να αφεθούν στο συναρπαστικό κόσμο των λέξεων. Το ταξίδι συνεχίζεται στον πλανήτη των Σκουπιδιών όπου οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να πείσουν τον Βασιλιά Βρομερό Βρομερότατο Βρομιάρη, τη Δυσωδία, τη Λεμονόκουπα, τον Τενεκέ, τον Βρομοπόδαρο και τη Γλίτσα για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης για να μπορούμε όλοι να οραματιστούμε έναν κόσμο με οικολογική συνείδηση.

Η περιπέτεια κορυφώνεται στον πλανήτη των Μουσικών Οργάνων όπου η Βασίλισσα Φλογέρα, ο Υπασπιστής Γκραν Κάσα, το Μπαγλαμαδάκι, η Βιόλα, η Τούμπα και τα ζωηρά Πιατίνια θα τραγουδήσουν νέες μελωδίες.

Το ταξίδι θα τελειώσει με γλυκό τρόπο φτάνοντας στον πλανήτη των Ζαχαρωτών, μαθαίνοντας παρέα με το Βασιλιά Ζελέ Πεντακοσιοστό Ένατο, τη Βασίλισσα Ζάχαρη και τα λαχταριστά Ζαχαρωτά, τη Σαντιγί, το Σοκολατάκι, την Καραμέλα, και το τριχωτό Κανταΐφι πως η πίστη, το ταλέντο, η αληθινή φιλία και η αγάπη νικούν τις δυσκολίες και μας κάνουν ουσιαστικά ευτυχισμένους με έναν τρόπο μοναδικό, μπορεί και….ΜΑΓΙΚΟ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ ΓΙΒΑΝΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΙΝΙΔΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ ΓΙΒΑΝΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥΤΙΟΣ
ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ ΓΙΒΑΝΗ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΒΙΔΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ ΓΙΒΑΝΗ.
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΟΣ –ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ
Παρασκευόπουλου 42, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310 869 869
Πληροφορίες: 6977995228

Για σχολεία καθημερινά μετά από συνεννόηση στο θέατρο ΆΝΕΤΟΝ.
Κυριακές παραστάσεις ώρα 11.30.
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 12 ευρώ. Σχολικές 7 ευρώ.
Παραστάσεις έως και 30 Νοεμβρίου. 
 
Πηγή: ipolistonkosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου