Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Πρόγραμμα Early Birds Plus Θεσσαλονίκη


Το πρόγραμμα Early Birds Plus διοργανώνεται από το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) και απευθύνεται σε οικογένειες παιδιών που εμπίπτουν στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμός, σύνδρομο Asperger) και είναι 4 έως 9 ετών.
Κάθε οικογένεια συμμετέχει με δύο μέλη (γονείς ή ένας γονέας και κάποιος που φροντίζει το παιδί) και έχει δικαίωμα να φέρει μαζί της και κάποιον ειδικό που εμπλέκεται στην εκπαιδευτική διαδικασία του παιδιού (δάσκαλο, συνοδό, λογοθεραπευτή κλπ).
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη της οικογένειας και των ειδικών που ασχολούνται με το παιδί, της μεταξύ τους συνεργασίας και της εφαρμογής κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο σπίτι και στο σχολείο ή σε άλλο χώρο εκπαίδευσης.
Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν μάθει να κατανοούν τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, να προωθούν την επικοινωνία με το παιδί τους και να αναπτύσσουν στρατηγικές για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.
Οι εκπαιδευτές του προγράμματος είναι οι Βογινδρούκας Ι. και Κούτρας Σ., οι οποίοι εξειδικεύθηκαν στο πρόγραμμα Early Birds Plus στο εκπαιδευτικό Κέντρο της National Autistic Society στην Αγγλία.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 6 οικογένειες. Το πρόγραμμα διαρκεί 3 μήνες και περιλαμβλανει 8 συναντήεις διάρκειας 2 ωρών μία φορά την εβδομάδα και 2 επισκέψεις στο σπίτι των συμμετεχόντων.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Κέντρο Ημέρας της ΕΕΠΑΑ- παράρτημα Θεσσαλονίκης (Βερατίου 5, τηλ. 2310241287).

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου Ημέρας της ΕΕΠΑΑ, τηλ. 2310241287 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου