Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σύλλογος Φροντίδα: "Ονειρα και ελπίδες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τον Σύλλογο Φροντίδα κυκλοφόρησε μια Ειδική Έκδοση, ένα νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο: "ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ"- της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη
Η παρουσίαση θα φιλοξενηθεί: Την τρίτη 10 Μαΐου στης 6:30 το απόγευμα στον IANO. Σταδίου 24 Αθήνα.

“ Ο μικρός Σταμάτης προτιμά να ζει ασφαλής στον κόσμο της φαντασίας του, “στον πύργο του”, με μόνο σύνδεσμο με την πραγματικότητα τον μεγαλύτερό του αδελφό. Είναι ο τρόπος του να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Ο αδελφός του – που τον λατρεύει – τον σπρώχνει να βγει έξω, “στον πραγματικό κόσμο” και να διεκδικήσει, αυτό που του ανήκει: μια θέση στα όνειρα και στις ελπίδες! Αλήθεια, θα τα καταφέρει;”

Λίγα λόγια για την Φροντίδα
Το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Ο Σύλλογος Φροντίδα πιστεύει ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο “μέσου ανθρώπου”. Έτσι, η Φροντίδα είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, στη μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία, στη ζωή.

Έτσι, το παραπάνω βιβλίο, δημιουργήθηκε με άπειρη αγάπη και στόχο έχουμε τα έσοδα από τις πωλήσεις του να διατεθούν για το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Απολαύστε αυτό το βιβλίο με τη νερένια εικονογράφηση της ζωγράφου Θέντα Μιμιλάκη και το τρυφερό κείμενο της συγγραφέως Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη, αναζητώντας το στα μεγάλα βιβλιοπωλεία ή στα γραφεία μας Αλατσάτων 6 Νίκαια,  προσφέροντας όλοι μαζί στον μεγάλο μας και σημαντικό στόχο.

Στα πλαίσια της Παρουσίασης του ΟΝΕΙΡΑ και ΕΛΠΙΔΕΣ
Ομιλητές είναι:
1) Αλμπέρτο Εσκενάζη – Συγγραφέας Σκηνοθέτης Ηθοποιός
2) Μπούκουρας Δημήτρης – ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής
3) Μαρία Κ. Αλιμπέρτη-Κατσάνη– Μέλλος του Δ.Σ της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ Γαλατσίου
4) Φρατζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη – Συγγραφέας παιδικών βιβλίων
5) Θέντα Μιμιλάκη – Εικονογράφος παιδικών βιβλίων

Η παρουσίαση θα φιλοξενηθεί:
Την τρίτη 10 Μαΐου στης 6:30 το απόγευμα στον IANO. Σταδίου 24 Αθήνα.

Πηγή: wres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου