Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Υποψήφιοι με αναπηρία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Οι κρίσιμες συμβουλές

Την άμεση ενεργοποίηση των επταμελών επιτροπών για την διαπίστωση σοβαρών παθήσεων των μαθητών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα με το δικαίωμα ποσόστωσης (5%), αξίωσε με κατεπείγουσα εγκύκλιό του απευθυνόμενη στις διοικήσεις των νοσοκομείων το Υπουργείο Παιδείας.
Βάσει της εγκυκλίου που όριζε καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 31ηΙανουαρίου, οι επιτροπές πλέον (οφείλουν να) έχουν ενεργοποιηθεί . Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, αρκούματσε να ελπίζουμε ότι η διαδικασία ενεργοποίησης έχει ολοκληρωθεί στον οριζόμενο χρόνο. Αυτού δεδομένου (;) κρίνονται ως απαραίτητες κάποιες κρίσιμες πληροφορίες – τις κομίζει η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ - ώστε οι υποψήφιοι με αναπηρία να μην αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέξουν ώστε στα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις επταμελείς Επιτροπές να αναγράφεται επακριβώς και ολογράφως η πάθηση του υποψηφίου. Διότι όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική εγκύκλιο “εάν στα παραπάνω πιστοποιητικά διαπίστωσης παθήσεων διαφοροποιείται έστω και μία λέξη στην αναγραφή των παθήσεων σε σχέση με το άρθρο 35 του ν.3794/2009 η επιτροπή συγκέντρωσης κι ελέγχου δικαιολογητικών θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να απορρίψει την αίτηση - μηχανογραφικό του υποψηφίου”.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων οι οποίοι έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% πιστοποιημένο από την Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή, ανεξαρτήτως παθήσεως, έχουν τη δυνατότητα μετά από αίτησή τους που υποβάλλεται τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ τετραμήνου να εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα στο σχολείο τους με θέματα που θα ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων, προκειμένου να αποκτούν απολυτήριο μετά από συμμετοχή σε ενδοσχολικές εξετάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου