Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Malala Yousafzai: Αυτό είναι το όνειρο μου για το 2016

Η Malala Yousafzai δεν ξεχνάει την περιπέτεια της και στέλνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς σε όλο τον πλανήτη για το 2016. Η μαθήτρια από το Πακιστάν αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της αλλά και σε όλο τον πλανήτη

Αυτή την χρονιά η Malala γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της εγκαινιάζοντας ένα σχολείο για τα κορίτσια που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους στην κοιλάδα Μπέκαα στον Λίβανο, κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Η μαθήτρια από το Πακιστάν αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Το μήνυμα της για το 2016:

Μέσα από την οργάνωση μας, πραγματοποιήσαμε όνειρα αυτό τον χρόνο.

Από το άνοιγμα του σχολείου για τα κορίτσια που έρχονται από τη Συρία, στη συλλογή πάνω από 1.000.000 υπογραφών για τη δημιουργία Κέντρων 12ετούς Εκπαίδευσης για τα πιο φτωχά κορίτσια από όλο τον πλανήτη, είμαστε πλέον πιο κοντά από ποτέ στο να δούμε αυτά τα όνειρα μας να πραγματοποιούνται. Μαζί χτίζουμε έναν κόσμο όπου κάθε κορίτσι θα λαμβάνει την εκπαίδευση που της αξίζει.

Όταν ακούω τις ιστορίες των αδερφών μου, της Muzoon και της Tasneem, θυμάμαι πως οι ιστορίες τους δεν είναι μοναδικές. Είναι μόνο δύο από τα 60 εκατομμύρια κορίτσια που ακόμα παλεύουν να πάνε στο σχολείο κόντρα στην φτώχεια, την καταπίεση και σε συνθήκες εμπόλεμων συρράξεων.

Τι ονειρεύομαι για το 2016; Ονειρεύομαι πως ο κόσμος θα ακούσει τη φωνή αυτών των κοριτσιών και θα ανταποκριθεί με πράξεις, με εγρήγορση και πως θα δεσμευθεί να συνεχίσει να παλεύει μέχρι κάθε κορίτσι να έχει 12ετη, ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση.

Σήμερα, με το τέλος της χρονιάς, σας ζητάω να σταθείτε πλάι μου και να συνεχίσετε να παλεύετε για τα κορίτσια του κόσμου μας που δεν έχουν πρόσβαση στην Παιδεία. Σας παρακαλώ να συμβάλλετε κι εσείς σε αυτή τη μάχη.

Ευχαριστώ όλους σας που βοηθήσατε στην πραγματοποίηση των ονείρων μας για το 2015. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Ανυπομονώ να βρεθούμε δίπλα - δίπλα στην ίδια μάχη και την επόμενη χρονιά.

Καλή χρονιά,

Malala

Το πρωτότυπο κείμενο της Malala:

Through our movement, dreams came true this year.

From opening a school for Syrian refugee girls, to more than 1,000,000 of us petitioning the Global Partnership for Education for 12 years of education for the poorest girls around the world — we are closer than ever to seeing our shared dream come true. Together we are creating a world where every girl gets the education she deserves.

When I hear the stories of my dear sisters Muzoon and Tasneem, I am reminded that their stories are not unique. They are only two of more than 60 million girls still struggling to go to school because of conflict, poverty and oppression.

What do I dream for 2016? I dream that the world hears these girls’ voices and responds — with action, with urgency and with a commitment to keep fighting until every last girl has 12 years of safe, quality education.


Thank you for all you have done to make our dreams come true in 2015. We must keep fighting. I can’t wait to stand with you again next year.

Happy New Year,

Malala

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου