Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Στην ομάδα «New Age School», στην Πολωνία απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερου Βίντεο του CedefopPhotoAward 2021

H ιστορία σπουδαστών δύο διαφορετικών κόσμων που δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από το ότι οι σχολές δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση, σε πόλη της Πολωνίας, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Βίντεο - Prix du jury στον διαγωνισμό CedefopPhotoAward 2021 που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Η ομάδα «New Age School» από τις Σχολές Τεχνολογίας της Πληροφορίας (IT) και Styling του Niepubliczne Technikum καταγράφει (στο βίντεο) πώς βρήκε τη γέφυρα που επέτρεψε τους εκπαιδευόμενους να συνεργαστούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, και τελικά να δημιουργήσουν έναν αληθινό δεσμό. Είναι η ιστορία για ένα σχολείο που αποκάλυψε τη δημιουργικότητα των γκουρού των υπολογιστών και επέτρεψε στις δημιουργικές ψυχές να κατανοήσουν τον ψηφιακό κόσμο χάρη σε κοινά μαθήματα δημιουργικής φωτογραφίας και επεξεργασίας γραφικών.

Η ομάδα «New Age School», (οι Λούκας Μπέλτζοβσκι, Καρολίνα Μρουκ, Γιάκουμπ Σάιντα και Αλεξάντρα Ντούλνε) έλαβε σήμερα το βραβείο στην κατηγορία videostory διαδικτυακά σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

«Για έκτη χρονιά γιορτάζουμε ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» του Cedefop, τον διαγωνισμό "CedefopPhotoAward" τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής, του CEDEFOP Γιούργκεν Ζίμπελ τονίζοντας ότι συγκεντρώνει εκείνους για τους οποίους εργάζεται το CEDEFOP, τις νέες γενιές της Ευρώπης και αναδεικνύει τις δυνάμεις, τη δημιουργικότητα, το πάθος και το πως επενδύονται όλα αυτά για το μέλλον μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Αναφερόμενος στα θέματα του διαγωνισμού του 2021, που ήταν οι πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες, ο κ. Ζίμπελ είπε ότι σε αυτά στηρίζεται το μέλλον της Ευρώπης και ότι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μαζί με τους συνομηλίκους τους σε όλη την ήπειρο καλούνται να αντιληφθούν και να ωφεληθούν από μία Ευρώπη που θα είναι πράσινη, ψηφιακή και πιο δίκαιη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του CEDEFOP συνεχάρη τους βραβευθέντες και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσουν τα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβουν το βραβείο τους δια ζώσης.

Οι ιστορίες για πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες είναι θέματα που δεν θα μπορούσαν να παραληφθούν από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην πόλη, και κυρίως από το το Μουσείο Κινηματογράφου κεντρικό μέλημα του οποίου είναι να συνδέσει τους νέους με τα ψηφιακά μέσα, ανέφερε σε χαιρετισμό εκ μέρους της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, η υπεύθυνη του Μουσείου, Μαρία Παπασωτήρη.

80 ομάδες από 13 χώρες πήραν μέρος στον διαγωνισμό CedefopPhotoAward 2021- Βραβείο στις «Cyclades»

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια ως φωτογραφικός, αλλά με την πάροδο των χρόνων εμπλουτίστηκε καλώντας σπουδαστές να μοιραστούν αξιομνημόνευτες ιστορίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όχι μόνο με εικόνες, αλλά και βίντεο.

Το 2021 στον διαγωνισμό συμμετείχαν 80 ομάδες σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET) από 13 χώρες. Οι ομάδες απαρτίζονταν από 287 σπουδαστές και 63 εκπαιδευτές που εκπροσώπησαν 62 εκπαιδευτικούς φορείς.

Στην κατηγορία της φωτογραφίας - photostory νικήτριες αναδείχθηκαν η ομάδα «Climate MakeUp» από την Ισπανία (IES Ramón y Cajal) και η ομάδα «Cyclades» από την Ελλάδα, τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας.

Οι νικήτριες ομάδες έχουν προταθεί για το κορυφαίο βραβείο που θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τελετής απονομής βραβείων αριστείας ΕΕΚ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022, στις Βρυξέλλες τον προσεχή Μάιο.

Έκθεση με τις φωτογραφίες και τα βίντεο των νικητών του διαγωνισμού CedefopPhotoAward 2021 θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Κινηματογράφου για ένα μήνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου