Είναι λιγότερο τριχωτός και με έξι πόδια. Παρ' όλα αυτά, το ρομπότ «σκύλος οδηγός» θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να ζήσουν πιο ανεξάρτητα.
Ο σκύλος οδηγός ρομπότ, ο οποίος αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται στο πεδίο, μπορεί να κινείται και να πλοηγείται στο φυσικό του περιβάλλον μέσω καμερών και αισθητήρων που, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζουν και το σήμα στα φανάρια, κάτι που ένας κανονικός σκύλος οδηγός δεν μπορεί να κάνει.
Μπορεί επίσης να επικοινωνεί με τον χειριστή με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ενσωματωμένη στην αναγνώριση φωνής, καθώς και να προγραμματίζει διαδρομές.
Έχει επίσης έξι πόδια, τα οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Jiao Tong στη Σαγκάη, το βοηθούν να περπατά ομαλά και με τη μέγιστη δυνατή σταθερότητα.
Ρομπότ σκύλοι οδηγοί βρίσκονται υπό ανάπτυξη και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας και της Βρετανίας, αλλά η Κίνα έχει μεγάλη έλλειψη σε σκύλους οδηγούς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, στην Κίνα, υπάρχουν λίγο περισσότεροι από 400 σκύλοι οδηγοί για σχεδόν 20 εκατομμύρια τυφλούς.
Επιπλέον, η ιδιοκτησία κατοικιδίων και τα ζώα εξυπηρέτησης είναι σχετικά νέες έννοιες στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί χώροι εργασίας, εστιατόρια και άλλοι δημόσιοι χώροι δεν θα καλωσόριζαν ακριβώς έναν κανονικό σκύλο οδηγό, όπως θα ήταν για παράδειγμα ένα Λαμπραντόρ.
Πηγή: iatropedia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου