Πολύ σημαντική είναι η πρωτοβουλία των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης, να επιμεληθούν τη συγγραφή συνολικά 15 σχολικών εγχειριδίων για τους ομογενείς μαθητές στη Βόρειο Ήπειρο.
Και αυτό, σε μια εποχή που τα παιδιά στη συγκεκριμένη περιοχή στερούνται βασικών βιβλίων, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να διδάσκονται μεταφρασμένα τα Αλβανικά βιβλία (!), πολλά από τα οποία περιέχουν ιστορικές ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα, ότι τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν ως την Άρτα ή ότι ο βασιλιάς Πύρρος ήταν Αλβανός!
Όπως έγινε γνωστό, τα δυο Πανεπιστήμια θα επιμεληθούν τη συγγραφή συνολικά 15 σχολικών εγχειριδίων τα οποία περιλαμβάνουν επιπρόσθετο διδακτικό υλικό, που θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας.
Η συγγραφή των βιβλίων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Συμπληρωματικού Υλικού για τα Σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας» που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Σχολή Επιστημών Αγωγής) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη και Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Γιώργο Καψάλη.
Όσον αφορά τα βιβλία, ένα προορίζεται για κάθε μία από τις πέντε τάξεις του Δημοτικού, τέσσερα βιβλία για τις τάξεις του Γυμνασίου και τρία βιβλία για τις τάξεις του Λυκείου. Επίσης, θα υπάρχουν τρία βιβλία για το Δάσκαλο και τον Καθηγητή αντίστοιχα, με οδηγίες και επιπρόσθετο διδακτικό υλικό.
Πηγή: pelop
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου