Η διαδικτυακή πλατφόρμα για γονείς, Parents Hub, δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτενή έρευνα που καταγράφει τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα των γονέων σε θέματα υγείας, διατροφής, ανάπτυξης και ψυχολογίας το 2024.
Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από τις αναζητήσεις στην Google από χιλιάδες γονείς και αποκάλυψε σημαντικές τάσεις που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους.
Υγεία: Στο επίκεντρο της προσοχής
Τα θέματα υγείας ήταν η πιο δημοφιλής κατηγορία, με περισσότερους από 31.000 γονείς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον κάθε μήνα. Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της ενασχόλησης με αυτά τα θέματα, που έφτασε το 861% συγκριτικά με το 2023. Οι γονείς αναζητούν πληροφορίες για κοινά παιδιατρικά θέματα, όπως εξανθήματα, γρίπη τύπου Α και στρεπτόκοκκο, καθώς και πρακτικές οδηγίες, όπως η έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας υγείας για παιδιά.
Διατροφή: Υποστήριξη της υγιεινής ανάπτυξης
Περισσότεροι από 8.700 γονείς κάθε μήνα αναζήτησαν λύσεις και ιδέες για τη διατροφή των παιδιών τους, καταγράφοντας αύξηση 122% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Θέματα όπως τα προβιοτικά, τα σνακ και οι εύκολες συνταγές βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, υποδεικνύοντας την αυξανόμενη σημασία της υγιεινής διατροφής για τις οικογένειες.
Ανάπτυξη: Προτεραιότητα στην κατανόηση των παιδιών
Περίπου 6.450 γονείς κάθε μήνα ενδιαφέρθηκαν για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των παιδιών, σημειώνοντας αύξηση 195%. Ειδικότερα, ζητήματα που αφορούν την έγκαιρη αναγνώριση του αυτισμού, τη θεραπευτική υποστήριξη και τη διαχείριση της δυσλεξίας αναδείχθηκαν ως καίρια.
Ψυχολογία: Στήριξη της συναισθηματικής ισορροπίας
Η ψυχολογία των παιδιών αποτέλεσε σημαντικό τομέα ενδιαφέροντος για περίπου 900 γονείς κάθε μήνα, με αύξηση 34% σε σχέση με το 2023.
Ερωτήματα που αφορούν την κατανόηση των συναισθημάτων των παιδιών και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων υποδεικνύουν την αυξανόμενη έμφαση στην ψυχική υγεία.
Να σημειωθεί ότι, η έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση 1000 λέξεων – κλειδιά που περιέχουν μέσα την λέξη «παιδί» ή τη λέξη «παιδιά» και δεδομένων σχετικά με: α) τον μηνιαίο όγκο αναζητήσεων, β) την αύξηση / μείωση του όγκου αναζητήσεων ανάμεσα στο 2024 και το 2023 για τις θεματικές που εξετάστηκαν.
Πηγή: healthstat
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου