"Εμείς οι κωφοί …ακούμε τη μουσική με το δικό μας τρόπο. Την ακούμε με τα πόδια μας, με το σώμα μας. Αισθανόμαστε τις δονήσεις. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι οι κωφοί δεν ακούν τη μουσική" ήταν αυτά που ειπώθηκαν από τον Λευτέρη Μηνά.
Ο διακεκριμένος παίκτης της εθνικής ομάδος ποδοσφαίρου βρέθηκε μαζί με την τεχνική σύμβουλο αθλημάτων της ΕΟΑΚ, Σοφία Δαυλιάκου, τους τεχνικούς συμβούλους στίβου και ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας Βάσω Δημοπούλου και Προκόπη Καραγιάννη, αντίστοιχα καθώς και τον διεθνή αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Αλέξανδρο Τατασόπουλο, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή του αθλήματος Χρήστο Βατσακλή, στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλούμαι – Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου».
Η συνεργασία, για την παρουσίαση των δράσεων της ΕΟΑΚ, έγινε στα πλαίσια του προγράμματος του ίδιου του σχολείου, με τίτλο «Αναπηρία και δημιουργικότητα: Η επίδραση της αναπηρίας στον ψυχισμό του ανθρώπου δημιουργού (συγγραφέα, αθλητή, μουσικού, καλλιτέχνη κ.α) και στο έργο του». Σκοπός του είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών ως προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με oπτική, ακουστική, κινητική και ψυχο-νοητική αναπηρία μέσω δια-θεματικών, καινοτόμων και βιωματικών πρακτικών στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας και της Μουσικής.
Περιλαμβάνει έρευνα, ενημέρωση και οργάνωση ενδοσχολικών παρουσιάσεων και δράσεων και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση μέσα από διαφάνειες, σκετσάκια, πρωτότυπες εκτελέσεις τραγουδιών, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, έδειξαν ότι για τη μουσική δεν υπάρχουν κωφοί και ακούοντες. Υπάρχει ρυθμός και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Άλλωστε, για κάποιους, ο μεγαλύτερος συνθέτης όλων των εποχών, Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν ήταν κωφός! Αυτό ακριβώς επισήμαναν και οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης.
Συντονίστρια όλης αυτής της εξαιρετικής δράσης ήταν η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας Γεωργία Σκουλαρίκου, με συνεργαζόμενους καθηγητές Μουσικής Επιστήμης και Πληροφορικής. Πρωταγωνιστές οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, οι οποίοι με δικές τους ερωτήσεις που απηύθυναν στον Αλέξανδρο Τατασόπουλο και τον Λευτέρη Μηνά έγιναν κοινωνοί της διαφοράς μεταξύ κώφωσης και βαρηκοΐας.
Στο τέλος της εκδήλωσης, στην οποία κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα της ΕΟΑΚ, στην κ. Σκουλαρίκου, αλλά και στον διευθυντή του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης.
Πηγή: ΕΟΑΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου