Πώς μπορεί ένα μάθημα νεοελληνικής λογοτεχνίας του 14ου-16ου Αιώνα, να γίνει εξαιρετικά δημιουργικό;
Οι δυνατότητες που μας προσφέρουν σήμερα οι νέες τεχνολογίες είναι πολλές και μπορούν να αξιοποιηθούν με ποικίλους τρόπους, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ένας από αυτούς αφορά τη δημιουργική αξιοποίηση των comics και μάλιστα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα αποτελέσει το αντικείμενο της παρουσίασής.
O επίκουρος καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τάσος Καπλάνης, θα επιχειρήσει να δείξει πώς με τη χρήση ενός συγκεκριμένου προγράμματος δημιουργίας comics, του Comiclab, ένα εκ πρώτης όψεως βαρετό μάθημα πρώιμης κρητικής λογοτεχνίας του 14ου-16ου Αιώνα, που δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετατράπηκε σε δημιουργικό εργαστήρι, χάρη στο οποίο φτιάχτηκαν τα πρώτα πανεπιστημιακά comics, που βασίζονται σε κείμενα της πρώιμης νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Τόσο τα ίδια τα comics, όσο και τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία, θα παρουσιαστούν αναλυτικά. Ο ευρύτερος προβληματισμός στον οποίο εντάσσεται η παρουσίαση, αφορά το μέλλον της εκπαίδευσης, το οποίο, χωρίς αμφιβολία, βρίσκεται στη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και τον πολυγραμματισμό.
(Κυριακή 1 Απριλίου, 16:00, Seminar Room)
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου