Αναβάλλεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αυτό ξεκαθάρισαν σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Kεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη προς τα προεδρεία της ΟΛΜΕ. Και αυτό διότι στο επικείμενο νομοσχέδιο (εντός Φεβρουαρίου) για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά μόνο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, η οποία θα γίνεται από την σχολική κοινότητα.
Η απόφαση της ηγεσίας μετέδωσε το μήνυμα προς τους συνδικαλιστές ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος της θεσμοθέτησης ενός συστήματος αξιολόγησης, που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις, ακόμη και από τη ΔΑΚΕ.
Η υπουργός Παιδείας, με ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε:
«Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών»
Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών.
Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά στα σχολεία συζητήθηκαν χθες στις συναντήσεις που είχε η ηγεσία του υπουργείου παιδείας με τα προεδρεία της όλμε και της ΔΟΕ. Συγκεκριμένα, θα επιστρέψει η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, ενώ παράλληλα εξετάζεται η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου.
Ειδικότερα, φέτος για πρώτη χρονιά, τα μαθήματα που διδάσκονται στην τελευταία τάξη του Λυκείου μειώθηκαν δραστικά με την παράλληλη αύξηση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλαδικές. Επίσης, θα γίνουν κι άλλες διορθωτικές αλλαγές στο Λύκειο σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.
Μεταξύ αυτών είναι και η επαναφορά των ομάδων προσανατολισμού από τέσσερις σε τρεις (Ανθρωπιστικών, Θετικών και Οικονομίας και Πληροφορικής όπως ίσχυε στο παρελθόν και θα καταργηθεί η ομάδα Επιστημών Υγείας, που ίσχυσε φέτος για πρώτη φορά). Επίσης, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Η εφαρμογή του νέου τρόπου επιλογής αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα.
Πηγή: Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου