Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Φραντζέλα και η βιολογική φάρμα στο Ολυμπιακό Μουσείο



Η Φραντζέλα, η Τζορτζέλα και η Τζέλα είναι τρεις κατσίκες σαν όλες τις κατσίκες του κόσμου που ζουν σε φάρμα παραγωγής γάλακτος. Τρώνε το χορταράκι τους, παίρνουν τα αντιβιοτικά τους και μας δίνουν το γαλατάκι τους.
Είναι με δυο λόγια, οι κατσίκες της διπλανής φάρμας! Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Όμως, μόνο φαίνεται… Η ατίθαση Φραντζέλα, η οποία δεν αντέχει να καταναλώνει διαρκώς τα μικρά μωβ φάρμακα, αποφασίζει να το σκάσει από τη φάρμα του αδίστακτου ιδιοκτήτη Μπριμπρή που έχει σαν επιστάτη τον αυστηρό και άγριο τράγο Μπουκ.

Το σχέδιό της θα το εκμυστηρευτεί στις δύο κολλητές της φίλες, τη Τζορτζέλα και τη Τζέλα οι οποίες αποφασίζουν να την ακολουθήσουν. Στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν βρίσκουν έναν αναπάντεχο σύμμαχο, τον νεαρό τράγο που είναι ο βοηθός του Μπουκ. Κι έτσι ξεκινούν οι περιπέτειες των τεσσάρων φυγάδων.

Που θα πάνε; Ποιός είναι αυτός που θα τις βοηθήσει και γιατί; Τι θα γίνει στο διαγωνισμό για την «καλύτερη κατσίκα»;

Θα συνεργαστούν με τον τραπεζίτη κο Ασημάκη και αν ναι, γιατί;

Πρόκειται για μια ιστορία με δράση και περιπέτεια που αιχμαλωτίζει την προσοχή και την ψυχή του θεατή ο οποίος συμμετέχει στην ιστορία και την εξέλιξή της. Θα καταφέρουν οι θεατές να αλλάξουν γνώμη στον τραπεζίτη;

Μια περιπέτεια που δίνει με το χιούμορ και τη δράση, το γρήγορο ρυθμό και τις ανατροπές, το μήνυμα πως μέσα από τη συνεργασία και την ενότητα μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Γιατί, έτσι, η ζωή είναι ωραία όπως λέει και το τραγούδι που τραγουδούν. Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Η αγωνία κορυφώνεται όταν…

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από τις 2 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, κατόπιν τηλ. συνεννόησης με το Μουσείο.

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων καιΔημοτικών Σχολείων. Πρόκειται για μια παράσταση που υπερβαίνει τα γνωστά δεδομένα των παιδικών παραστάσεων με πριγκίπισσες, βασιλόπουλα και δράκους, θέτοντας ρεαλιστικές προβληματικές καταστάσεις, όπως είναι η διατροφή και τα βιολογικά προϊόντα. Η διατροφή των παιδιών αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας, ενώ η μύηση των παιδιών σε πληροφορίες οφείλει να γίνεται βιωματικά και με παιγνιώδη τρόπο.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2310 968531 – 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου