Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Εφαρμογές μετατρέπουν τη διδασκαλία σε παιχνίδι


Φοιτητές ανέπτυξαν δύο εφαρμογές, που κάνουν τη διδασκαλία παιχνίδι. Και όλα αυτά στο πλαίσιο ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, που ενώνει πέντε επιστήμες μαζί και γίνεται εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Η Μαρία Παλιούρα και ο Κωνσταντίνος Πρόκος έβαλαν σκοπό να κάνουν τη διδασκαλία παιχνίδι. Στο πλαίσιο εκπόνησης των διπλωματικών τους εργασιών δημιούργησαν από το μηδέν δύο παιχνίδια τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις σχολικές αίθουσες.

Και οι δύο παρακολούθησαν το διατμηματικό διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών». Μια σύμπραξη πέντε τμημάτων ηλεκτρολόγων μηχανικών, ιατρικής, μουσικών σπουδών, δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και τμήμα λογιστικής του ΠΑΜΑΚ.

Η Μαρία τελείωσε τις σπουδές της στο κλασικό τμήμα της Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Το διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών που ολοκλήρωσε, της έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει τον τρόπο, που διδάσκει στους μαθητές την Ομήρου Οδύσσεια.

Ο Κωνσταντίνος Πρόκος είχε μια άλλη ιδέα. Δημιούργησε ένα παιχνίδι στο κινητό τηλέφωνο, που στόχο έχει να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του χρήστη.

Η εφαρμογή θυμίζει το γνωστό και αγαπημένο σούπερ Μάριο. Μόνο, που αντί ο ήρωας να υπερπηδά εμπόδια όπως μικρά τέρατα και τείχη, πρέπει να αποφεύγει να αποφεύγει τις τροφές, που έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά όπως μπέργκερ και σοκολάτες και να καταναλώνει τις πιο υγιεινές, όπως φρούτα και λαχανικά.

Τα παιχνίδια, που ανέπτυξαν οι δύο φοιτητές εντάσσονται στα λεγόμενα serious games, ή αλλιώς σοβαρά παιχνίδια τα οποία σχεδιάζονται όχι αποκλειστικά για την ψυχαγωγία αλλά την ενημέρωση ή και την εκπαίδευση.

Ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έως 31 Αυγούστου 2022.

Ο Δημήτρης Δρόσος επίκουρος καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου