600 κάτοικοι, 120 παιδιά, είναι ο ζωντανός θησαυρός του χωριού Αγριανη που βρίσκεται στους πρόποδες του Ορεινού Όγκου Σουφλίου και που δυστυχώς αντιμετωπίζει προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή τους.
Τον καιρό που η πανδημία ανάγκασε τους μαθητές να σπουδάζουν διαδικτυακά, τα παιδιά του χωριού του δεν είχαν την πολυτέλεια αυτή γιατί το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, κατασκευασμένο από χαλκό και για να έρθει από το Πρωτοκκλήσι μέχρι την Αγριάνη απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, περνάει ακόμη και μέσα από νερά αποχέτευσης.
Ο πρόεδρος του χωριού Αλί Σαλίογλου νέος και δραστήριος με όρεξη να προσφέρει, κατέθεσε σήμερα την αγωνία και τον προβληματισμό του, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Μίλησε για τις δυσκολίες των παιδιών στο καιρό της καραντίνας , για τις απουσίες που έπαιρναν από τα μαθήματα αφού δεν μπορούσαν να συνδεθούν, για την αναστάτωση της ψυχολογίας τους και για την δική του κραυγή στους πολιτικούς του τόπου, (βουλευτές, δήμαρχο και αντιδήμαρχο) που ευτυχώς τον άκουσαν, ώστε σήμερα να βγει και να ανακοινώσει από το δημόσιο ραδιόφωνο ότι σε δυο μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας γραμμής που θα λύσει το πρόβλημα .
«Άμα κλείσουν τα σχολεία ξανά, θα έχουμε πάλι πρόβλημα» δήλωσε ευχόμενος να προλάβουν όλα να τελειώσουν μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πότε και πως, είναι ο χειμώνας στον Έβρο!
Η κουβέντα έφερε κι άλλα στην επιφάνεια.
Εξακόσιοι κάτοικοι χωριού, σε μια περίοδο όπου ο Έβρος μετρά πολλά έρημα χωριά, περιμένουν σύντομα να γίνει ένα εξεταστήριο, ώστε να μην περπατούν με τα πόδια μέχρι το Πρωτοκκλήσι.
Δεν έχουν αυτοκίνητα μόνο τρακτέρ και αναγκάζονται με χιόνι και με ζέστη ηλικιωμένοι άνθρωποι να περπατούν με τα πόδια 8 χιλιόμετρα πήγαινε έλα, για να γράψουν τα φάρμακα ή να εξετασθούν.
Ο πρόεδρος του χωριού ζητά έναν γιατρό μια φορά την εβδομάδα για να εξυπηρετεί τους κατοίκους .
Πιστεύει και ελπίζει πως θα τον ακούσουν, ώστε να μην αναγκασθούν τόσες οικογένειες να ξενιτευτούν κι αυτές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Σταματάκης
Πηγή: ertnews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου