Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Webinar: "Σχολεία Για Όλους" σε 60 λεπτά


Τι σημαίνει να είμαι μέλος του δικτύου Σχολεία Για Όλους; Γιατί να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής; Πώς λειτουργεί η επιμόρφωση και πώς θα αλλάξει η καθημερινότητα εντός και εκτός της τάξης; Συμπερίληψη και δημοκρατική εκπαίδευση: oυτοπία ή πράξη;

Το webinar γνωριμίας με το έργο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021,18:30-19:30 μέσω zoom & live streaming στο Facebook. Ελεύθερη πρόσβαση από εδώ.
Εισηγητές θα είναι οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και Άγγελος Βαλλιανάτος.Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, κα Λεμονιά Μπούτσκου.



Τι σημαίνει εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη δημοκρατία; Γιατί είναι σημαντική για τις κοινωνίες μας; Πώς μπορεί ο καθένας και η καθεμία μας να συνδιαμορφώσει μια πραγματικότητα βασισμένη στην αρμονική συνύπαρξη και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων; Δείτε το σύντομο βίντεο για να απαντήσετε σε όλα τα παραπάνω!
Το βίντεο είναι παραγωγή του The European Wergeland Centre, συνεργάτη (privileged partner) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Xρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Περισσότερα:
To έργο "Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία" είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα«Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr

Πηγή: Newsletter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου