Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα καλό πατέρα. Τις προηγούμενες δεκαετίες ίσως αρκούσε να προσφέρει οικονομική ασφάλεια στην οικογένειά του, στις ημέρες μας όμως (και) ο ρόλος του πατέρα έχει αλλάξει. Μάλιστα, αρκετοί μπαμπάδες είναι εκείνοι που αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά ενώ η γυναίκα τους εργάζεται.
Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε μπαμπάς -όπως άλλωστε και ο κάθε άνθρωπος- έχει τη δική του προσωπικότητα και βάσει αυτής συμπεριφέρεται στην οικογένειά του. Ένας μπαμπάς για παράδειγμα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης ως χαρακτήρας, αλλά με τον δικό του τρόπο να δείχνει την αγάπη του στα παιδιά του.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι «καλοί μπαμπάδες»…
*Βρίσκουν χρόνο για το παιδί τους
Σίγουρα ένας άντρας που δουλεύει πολλές ώρες δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, ωστόσο πάντα φροντίζει να βρίσκει ευκαιρίες ώστε να περάσει χρόνο με τα παιδιά του, καθώς αυτά αποτελούν την προτεραιότητά του. Ακόμη κι αν μερικές ημέρες δεν καταφέρει να είναι σπίτι ώστε να τα βάλει για ύπνο, φροντίζει να περάσει χρόνο μαζί τους, έστω πηγαίνοντας μια βόλτα με τα ποδήλατα στο πάρκο της γειτονιάς.
*Δείχνουν αγάπη στο παιδί τους
Η τρυφερότητα του μπαμπά είναι απίστευτα ισχυρή, αφού στέλνει ένα μήνυμα στο παιδί που οι λέξεις δεν μπορούν πάντα να μεταφέρουν. Η αγκαλιά του πατέρα παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας στο παιδί και το κάνει να νιώθει αγαπητό και σημαντικό. Μικρές, καθημερινές πράξεις δείχνουν επίσης αγάπη και ενδιαφέρον για το παιδί. Για παράδειγμα, ένας μπαμπάς που ασχολείται με το μαγείρεμα του φαγητού της οικογένειας ή αναλαμβάνει να πηγαινοφέρνει τα παιδιά από το σχολείο, δείχνει με την παρουσία του την αγάπη και τη στήριξή του.
*Σέβονται τη μητέρα του παιδιού τους
Το να είναι κανείς καλός μπαμπάς ξεκινά με το να σέβεται και να έχει μια καλή σχέση με τη μητέρα του παιδιού του, ακόμη κι αν πλέον δεν είναι ζευγάρι. Οι γονείς λειτουργούν ως πρότυπα για τα παιδιά τους και η μεταξύ τους σχέση αποτελεί το πρώτο παράδειγμα σχέσης που έχουν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την επικοινωνία.
Πηγή: imommy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου